Εφθασε στην Ελλαδα ο Αρχιεπισκοπος Αλβανιας – Εισηχθη στον Νοσοκομειο «Ευαγγελισμος» (ΒΙΝΤΕΟ)


Προσγειώθηκε το C – 130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο στην Αθήνα. Ο Μακαριώτατος μεταφέρθηκε με το ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο και εισήχθη, λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου, στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου δέχθηκε τις φροντίδες των θεραπόντων ιατρών. Την εντολή για τη μεταφορά του έδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Σε επικοινωνία, που είχε νωρίτερα μέσα στην ημέρα το Διεθνές Πρακτορείο Ορθοδοξία (www.ope.gr) με την Αρχιεπισκοπή Αλβανίας, επιβεβαίωσε την είδηση ότι ο Αρχιεπίσκοπος νοσείενώ η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη μίλησε προσωπικά με τον Μακαριώτατο, ο οποίος της είπε μεταξύ άλλων σε μια σύντομη συνομιλία, ότι άλλη μια χαράδρα βρέθηκε μπροστά του και θα  την ξεπεράσει  με τη βοήθεια του Θεού ενώ τόνισε ότι  είναι αισιόδοξος. Στη συνέχεια ζήτησε τις προσευχές του κόσμου και τόνισε ότι την πορεία αυτής της δοκιμασίας στα χέρια του Θεού. Ο Μακαριώτατος διευκρίνησε ότι έχει μια ευαισθησία στους πνεύμονες και πρέπει να προσέξει.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη ήταν ευδιάθετος και διαυγής, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Άγιο Θεό, αποδεχόμενος για άλλη μια φορά τις δοκιμασίες που του στέλνει.

Στη συνέχεια, η Αρχιεπισκοπή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ύστερα από πρόσφατη διαπίστωση ηπίων συμπτωμάτων κορονοιού κρίθηκε σκόπιμο ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος να μεταβεί στην Αθήνα (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός) για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων και οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα.

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε μήνυμα προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, με το οποίο του εκφράζει την συμπαράσταση και τις θερμές ευχές του για ταχεία αποκατάσταση της υγείας του. «Ευχόμεθα να συνεχίσετε επί πολλά ακόμη χρόνια την δημιουργικήν και ευεργετικήν προσφοράν Σας εις τον Χριστιανισμόν και εις την ανθρωπότητα, εις δόξαν Θεού. Μακαριώτατε, περαστικά Σας!» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτατος στο σύντομο μήνυμα του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Οικουμενικός Πατριάρχης: «Μακαριώτατε, περαστικά Σας!»

 

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Πλήθος κόσμου έχει ανησυχήσει για τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αλβανίας έχοντας κατακλύσει με ερωτήσεις για την υγεία του και ευχές για ταχύα ανάρρωση στα κοινωνικά δίκτυα του Πρακτορείου Διεθνών Ειδήσεων Ορθοδοξία ενώ οι άνθρωποι στην Αλβανία με το άκουσμα της είδησης προσπαθούν να μάθουν περισσότερα για τον Ιεράρχη που άλλαξε την καθημερινότητά τους προς το καλύτερο με τη δημιουργία εκπαιδευτικών κέντρων και ιατρικών κέντρων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ήρθε στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους, αφού ως τώρα ο κορονοϊός, ενώ τον προσέβαλε, δεν τον έχει καταβάλλει.

Ευχόμαστε ολόθερμα στον Μακαριώτατο να βγει και από αυτή την μάχη δυνατός!

Τις ευχές του στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο έστειλε και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ένα tweet:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΣΥΡΙΖΑ: Ευχές για ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20