Φωταγωγηθηκε ο Αγιος Νικολαος στο Σημειο Μηδεν 20 χρονια μετα

 

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στον χώρο έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης τέλεσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος το απόγευμα της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου 2021 (τοπική ώρα – ξημέρωμα Σαββάτου 11/9 ώρα Ελλάδος).

Στην συνέχεια, o Ναός φωταγωγήθηκε για πρώτη φορά ύστερα από 20 χρόνια και μετά από επίλυση πολλών οικονομικών προβλημάτων.

Παρακολουθήστε:

 

Μήνυμα ελπίδας έστειλε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μέσω ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την φωταγώγηση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, ο οποίος οδεύει προς αποπεράτωση.

«Ο Άγιος Νικόλαος στέκεται μπροστά σας σήμερα για να πει στον κόσμο ότι το φως θα λάμπει πάντα μέσα στο σκοτάδι και το σκοτάδι δεν θα το νικήσει ποτέ! Η πίστη θα θριαμβεύει πάντα επί της αμφιβολίας. Η ελπίδα θα νικά πάντα την απόγνωση. Και η αγάπη θα νικά πάντα το μίσος.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

 

Όπως διαβεβαίωσε o Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος για το Ναό, με την ενθρόνισή του στην Αμερική, τον Ιούνιο του 2019, «δεν θα είναι πλέον μόνο μία ελληνορθόδοξη εκκλησία, αλλά θα γίνει Ιερό Εθνικό Προσκύνημα για όλους τους Ορθοδόξους, για τον Ελληνισμό και προσκύνημα για όλο τον Αμερικανικό λαό».

Την ανοικοδόμηση του ναού έχει αναλάβει ένας μη κερδοσκοπικός φορέας, με την επωνυμία «οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου».

Το Ναό σχεδίασε ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας Σαντιάγκο Καλατράβα και η αγιογράφηση γίνεται από τον αγιογράφο ιερομόναχο Λουκά της Μονής Ξενοφώντος, ο οποίος φιλοτεχνεί αγιογραφίες στους τοίχους του Ιερού Ναού με παραστάσεις από το βίο του και τα θαύματα του Αγίου Νικολάου, για να δώσουν στους ανθρώπους την ελπίδα.

Ο μοναχός αποκαλύπτει στο «protothema.gr» τις εικόνες που έχει στο μυαλό του: «Ο Παντοκράτωρ Κύριος στην κορυφή του ακτινωτού τρούλου επιβλέπει την κτίση όλη. Οι Προφήτες ολόγυρά του μαρτυρούν την αδιάψευστη ενανθρώπησή του. Η δε Μητέρα του Κυρίου και όλου του ανθρωπίνου γένους μεσίτρια μεταξύ ουρανού και γης στην κόγχη του Ιερού σκεπάζει με το Μαφόριό της όλη την πόλη και τον κόσμο άπαντα. Χαμηλότερα της Παναγίας η Θεία μετάληψις των Αποστόλων που προσέρχονται στον Κύριο για να λάβουν το Σώμα και το Αίμα του, τα ζωοποιά και σωτήρια εχέγγυα της Βασιλείας των Ουρανών. Παρακάτω οι μεγάλοι Ιεράρχες συμμετέχουν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας όπου συμπαρίσταται όλη η Εκκλησία η στρατευομένη και η θριαμβεύουσα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

11η Σεπτεμβρίου: Η ημέρα που άλλαξε τον ρου της ιστορίας – Είκοσι χρόνια μετά ο Άγιος Νικόλαος πολύ κοντά στα θυρανοίξια

Το νέο πρόσωπο του Αγίου Νικολάου στην καρδιά της Νέας Υόρκης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 

 

Φωτογραφίες: Αρχιεπισκοπή Αμερικής / Dimitrios Panagos


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20