Βελτιωμενη η εικονα της φωτιας στην περιοχη της Μικρας Αγιας Αννας – Διερευνωνται τα αιτια της πυρκαγιας

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε δύσβατη βραχώδη περιοχή στην Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννας, στο Άγιον Όρος.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του Αγίου Όρους, Αρίστο Κασμίρογλου, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ενώ δεν κινδύνευσαν μοναχοί ή ησυχαστήρια. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα. Το έργο της πυρόσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νωρίς στην περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν ακόμα πάνω από τη Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννας, κοντά στο Ησυχαστήριο του Ιωσήφ του Ησυχαστή στο Άγιο Όρος, όπου ξέσπασε φωτιά από τα ξημερώματα. Μετά από πολύωρες προσπάθειες η φωτιά τείνει να οριοθετηθεί πλήρως.

Ρεπορτάζ: Ευγενία Δίτσα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr, η πυρκαγιά ξέσπασε πιθανώς όταν 3 αλλοδαποί περιηγητές, οι οποίοι ήδη ανακρίνονται, προσπάθησαν να ζεσταθούν τη νύχτα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει απ’ τα χέρια τους.

Αυτή τη στιγμή, εκτός από τους 39 πυροσβέστες, που επιχειρούν, στο έργο της πυροσβεστικής συνδράμουν αρκετοί μοναχοί κα εργάτες, που ξέρουν την δύσβατη περιοχή καλύτερα απ’ όλους, αλλά και τέσσερα εναέρια μέσα, που εναλλάσσονται. Αυτά, όπως μας ενημέρωσαν, δεν θα φύγουν από εκεί, ώσπου να σβήσει η φωτιά (εάν σβήσει όσο υπάρχει φως ακόμα) ή ώσπου η ορατότητα να γίνει αδύνατη για τους πιλότους…

Πάντως, όπως τονίζεται απ’ όλες τις πλευρές, η περιοχή δεν είναι μόνο βραχώδης, αλλά και εξαιρετικά δύσβατη, με χαράδρες.

Το έργο της κατάσβεσης δυσκόλεψαν οι πολύ δυνατοί άνεμοι 7 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή.

 https://www.orthodoxianewsagency.gr/agioreitika/mainetai-i-fotia-stin-perioxi-tis-mikras-agias-annas-diereynontai-ta-aitia-tis-pyrkagias/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20