Τα εξαιρετικα βιβλια των Εκδοσεων ΕΝ ΠΛΩ στο ηλεκτρονικο βιβλιοπωλειο μας!

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε για την διάθεση των αξιόλογων βιβλίων των Εκδόσεων Εν Πλω από το E-Shop μας: Πρόκειται για εξαιρετικές Εκδόσεις που αναφέρονται σε πληθώρα θεμάτων γύρω από την Ορθόδοξη Πίστη μας.
Πατήστε Εδώ και δείτε όλα τα βιβλία των Εκδόσεων Εν Πλω

Άνθρωπος που δεν είναι ταπεινός δεν μπορεί να αγαπήσει
- Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης όπως τον έζησα

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ
Η μορφή ενός σύγχρονου αγίου, του Αγίου Ιακώβου (Τσαλίκη) του εν Ευβοία, μέσα από την περιγραφή του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου (Ιωάννου).
Με τον καιρό, ο Γέροντας έβλεπε τον κόσμο να αυξάνεται. Δεν ερχόντουσαν πλέον οι κάτοικοι των γύρω περιοχών μόνο, αλλά κατέφθαναν επισκέπτες κι από μακριά. Και μαζί με τον απλό κόσμο, ερχόντουσαν και αξιωματούχοι ή πρόσωπα με κάποια, όπως λέμε, "κοινωνική επιφάνεια": αρχιερείς, καθηγητές πανεπιστημίου, γιατροί διάσημοι, επιφανείς δικηγόροι, αεροπαγίτες κι ένα σωρό άλλοι. Κι ο Γέροντας μου έλεγε:
"Πάτερ μου, τι βρίσκουν σε μένα τον χοϊκό Ιάκωβο; Τι έρχονται να κάνουν τόσοι επιστήμονες σε μένα τον αγράμματο;".
Κι έβλεπες ότι τα λόγια του τα εννοούσε. Η απορία του ήταν ειλικρινής και ανυπόκριτη. Ποτέ του δεν υπερηφανεύτηκε για το πλήθος του κόσμου που συνέρρεε να τον δει, ούτε για τα "υψηλά πρόσωπα" που τον επισκέπτονταν. Ποτέ δεν κόμπασε για την ικανότητά του να παραστέκεται στους ανθρώπους και να τους λύνει τα προβλήματα, να τους "αναπαύει". Ποτέ δεν καυχήθηκε που οι άνθρωποι έφευγαν από το μοναστήρι αλλαγμένοι, αναπαυμένοι, ενθουσιασμένοι. Ήταν γεμάτος ταπείνωση και γεμάτος αγάπη! Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού δεν υπάρχει αγάπη χωρίς ταπείνωση - άνθρωπος που δεν είναι ταπεινός δεν μπορεί να αγαπήσει...
ΣΕΛΙΔΕΣ: 176     ΤΙΜΗ: 9 Ευρώ
ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ
Ζωή χωρίς όρια - Ένα βιβλίο ύμνος στην ελπίδα
Ο Νικ Βούισιτς, που γεννήθηκε χωρίς άκρα, αφηγείται την προσωπική του ιστορία και τον αγώνα του να ζήσει μια αληθινά χαρούμενη ζωή. Tα τελευταία χρόνια, ο εκπληκτικός αυτός άνθρωπος έχει γίνει πολύ οικείος σε εκατομμύρια ανθρώπους, τόσο από τις ομιλίες του σε μεγάλα γήπεδα και θέατρα ανά τον κόσμο, όσο και απο τα videos που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ήρθε η ώρα λοιπόν να τον γνωρίσουμε "από κοντά" και μέσα από τα κείμενά του! 
     Ο Νικ στις σελίδες του βιβλίου του περιγράφει την προσωπική φιλοσοφία του για τη ζωή. Μιλά για τα προσωπικά σκαμπανεβάσματα στη ζωή του, την σκοτεινή περίοδο της απόγνωσης, όταν θεώρησε ως λύση την αυτοκτονία αλλά και τις μετέπειτα προοπτικές που ανοίχθηκαν μπροστά του. Εξιστορεί τα ταξίδια του και τις εμπειρίες που αποκόμισε από τις περιοδείες του ανά τον κόσμο, όπου εκατομμύρια άνθρωποι παίρνουν από την εμπνευσμένη αφήγησή του κουράγιο και δύναμη για να ξεπεράσουν τις δικές τους προκλήσεις. Αφηγείται τις παράλληλες ιστορίες ανθρώπων που γνώρισε ο ίδιος με αναπηρίες, αρρώστιες και δυσκολίες που τις πολέμησαν ή τις ξεπέρασαν. Αυτό το βιβλίο εξιστορεί το "αδύνατο" που τελικά γίνεται δυνατό. Δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλίο αυτοβελτίωσης. Είναι ένας ύμνος στην ελπίδα από έναν νικητή της ζωής. Και σίγουρα έχει πολλά να πει στην Ελλάδα της απόγνωσης και της κατάθλιψης...
ΣΕΛΙΔΕΣ: 352    ΤΙΜΗ: 13 Ευρώ
ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ
Ο Θεός δεν θέλει τον πόνο των ανθρώπων
Ο Θεός δεν είναι αίτιος του πόνου ούτε θέλει οι άνθρωποι να πονάνε. Επίσης ο πόνος δεν είναι η τιμωρία με την οποία ο Θεός τιμωρεί τον άνθρωπο για την αμαρτία του. Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής τονίζει ότι ο Θεός έπλασε το σώμα, αλλά όχι την ασθένεια. «Την εσωτερική μεταβολή της φύσης προς το πάθος, τη φθορά και τον θάνατο δεν την δέχθηκε ο άνθρωπος από τον Θεό».
     Με το πρόβλημα του πόνου, την προέλευσή του, τις συνέπειές του και το νόημά του μέσα στη ζωή του ανθρώπου ασχολείται το πολύ ενδιαφέρον αυτό βιβλίο του Ζαν Κλωντ Λαρσέ. Ο εκλεκτός Γάλλος Ορθόδοξος Πατρολόγος με μια εκπληκτική ενάργεια εισδύει σε όλο το πρόβλημα του πόνου, σε κάθε πλευρά του, σε όλο το βάθος του, λες και δεν θέλει να αφήσει γωνιά του ανεξερεύνητη, στην προσπάθειά του να απαντήσει στο ερώτημα «γιατί υπάρχει ο πόνος στη ζωή μας;», να αναζητήσει το νόημά του και να καταδείξει από πότε αρχίζει η συμπόρευση του πόνου με την ανθρώπινη βιοτή.

ΣΕΛΙΔΕΣ: 256    ΤΙΜΗ: 10 Ευρώ
ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ
Λυχνάρι στο σκοτάδι - Αναζητώντας δρόμους πίστης σε καιρούς απιστίας
Τι σημαίνει να είναι κάποιος χριστιανός σε μία εποχή στην οποία νεώτεροι και μεγαλύτεροι δυσκολευόμαστε να κοιτάξουμε τη ζωή με τα μάτια του πλησίον και έχουμε απομακρύνει την καθημερινότητά μας από την αναζήτηση της Αλήθειας, εγκλωβισμένοι σε έναν τρόπο ζωής στηριγμένο στην εικόνα, την τεχνολογία, σε σχέσεις που δεν μπορούν να ξεπεράσουν την προτεραιότητα του εγώ;
     Η απάντηση περνά από τον λόγο του Θεού, το Ευαγγέλιο όπως βιώθηκε και βιώνεται στην Εκκλησία. Μοιάζει με λυχνάρι στο σκοτάδι, γιατί καθοδηγεί την πορεία μας βήμα-βήμα. Απόπειρες λοιπόν να δούμε την επικαιρότητα του λόγου του Θεού στη ζωή μας, αφορμές αφύπνισης, διαλόγου με σύγχρονες προκλήσεις, οι οποίες αγγίζουν κάποτε φανερά, κάποτε πιο αφανώς, την  καθημερινότητά μας, περιλαμβάνει αυτό το βιβλίο.
ΣΕΛΙΔΕΣ: 312     ΤΙΜΗ: 12 Ευρώ
ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ
Μεγαλώνοντας παιδιά για τη Βασιλεία του Θεού
Αυτό το βιβλίο θα βοηθήσει τους γονείς να κάνουν τη σύνδεση μεταξύ της πνευματικής ζωής, όπως την κατανοούμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία και των διαρκών προκλήσεων της ανατροφής των παιδιών μας· μεταξύ αυτού που ο Θεός έχει αποκαλύψει στους αγίους διαμέσου των αιώνων και αυτού που Εκείνος αποκαλύπτει σ’ έναν άλλο άγιο, το παιδί μας, την ώρα που ζωγραφίζει με μαρκαδόρους στον τοίχο. Θέλουμε να συνδέσουμε αυτό που συμβαίνει στην Εκκλησία την Κυριακή το πρωί με αυτό που συμβαίνει στα σπίτια μας κάθε ημέρα, καθώς αγωνιζόμαστε να σηκώσουμε τα παιδιά απ’ τα κρεβάτια τους κάθε πρωί και να φύγουμε απ’ το σπίτι χωρίς επεισόδια. 
     Αυτό το βιβλίο είναι οι «οδηγίες χρήσης» που θα ευχόμουν να είχε δώσει κάποιος σε μένα και τη Γεωργία, τη σύζυγό μου, όταν η Κυράννα, το πρώτο μας παιδί, γεννήθηκε πριν από 21 χρόνια...
ΣΕΛΙΔΕΣ: 424     ΤΙΜΗ: 14 Ευρώ
ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ
Οι λογισμοί καθορίζουν τη ζωή μας - Βίος και διδαχές του γέροντα Θαδδαίου της Βιτόβνιτσα
Όλα τα πράγματα εδώ σ' αυτό τον κόσμο, κάθε καλό και κάθε κακό, προέρχονται απ' τους λογισμούς μας. Οι λογισμοί καθορίζουν τη ζωή μας. Εάν είναι ήσυχοι, πράοι και απλοί, η ζωή μας θα είναι ίδια, και θα έχουμε ειρήνη μέσα μας· ειρήνη που θα εκπέμπεται έσωθεν και θα επηρεάζει τα πάντα γύρω μας - τους ανθρώπους, τα ζώα, ακόμα και τα φυτά. Τέτοιος είναι ο "μηχανισμός των λογισμών", που παράγει λογισμούς δια των οποίων επηρεάζουμε όλους τους άλλους ανθρώπους. Και όλοι περιμένουν από εμάς ειρήνη, παρηγοριά, αγάπη και σεβασμό.
     Ο βίος και η διδασκαλία του γέροντα Θαδδαίου για τους λογισμούς, την οικογενειακή ζωή, την ταπείνωση, την υπηρεσία προς τον συνάνθρωπο, τον μοναχισμό, τη μετάνοια, την προσευχή, την αγάπη, τα πεπτωκότα πλάσματα, τον πνευματικό αγώνα, την πίστη, την εσωτερική ειρήνη, τον πνευματικό κόσμο.
ΣΕΛΙΔΕΣ: 287     ΤΙΜΗ: 11 ΕΥΡΩ
ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ
Από τα Ουράλια στα Ουράνια - Αληθινές ιστορίες σε καιρούς αθεΐας

Έξι αληθινές ιστορίες από τις χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ, στις οποίες δόθηκε μια μυθιστορηματική πλοκή. Ιστορίες ανθρώπων που αναζήτησαν τον Θεό σε  αθεϊστικά περιβάλλοντα. Έξι μαρτυρίες πίστεως και ελπίδας, για τη χάρη του Θεού, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον άνθρωπο…
ΣΕΛΙΔΕΣ: 272     ΤΙΜΗ: 11 ΕΥΡΩ
ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ
Αγάπησέ με - Εμπνευσμένο από τη ζωή του «Αγίου των λεπρών» στη Σπιναλόγκα
Το σκήνωμά του το σκεπάσαν μύρα κι ασπασμοί. Κι οι χρόνοι που περάσανε σκεπάσανε τη μνήμη του. Η Σπιναλόγκα που αγάπησε έγινε αξιοθέατο...Μα το βουβό θυσιαστήριο του Αη-Παντελεήμονα κράτησε μέσα του, όπως τα ιερά απομεινάρια των μαρτύρων που το στέριωσαν, το δάκρυ του. Το φύλαξε βαθιά στα σπλάγχνα του να ανακράζει «μνήσθητι!»...
      Ο π. Χρύσανθος Κατσουλογιαννάκης υπήρξε ο τελευταίος ιερέας της Σπιναλόγκας. Γεννήθηκε το 1893 και εκάρη μοναχός το 1911 στην Ι. Μ. Τοπλού Σητείας. Αργότερα πήγε στην Ι. Μ. Φανερωμένης Ιεράπετρας. Από εκεί έφυγε για τη Σπιναλόγκα εθελοντικά το 1947, όπου και διακόνησε το νησί μέχρι το κλείσιμο του λεπροκομείου το 1957. Παρέμεινε στη Σπιναλόγκα μόνος του για μια πενταετία για να φροντίζει τους τάφους των λεπρών και να τελεί τρισάγιο. Επέστρεψε στη Ι. Μ. Τοπλού για λόγους υγείας. Κοιμήθηκε το 1972. Είχε δικαίως τη φήμη αγίου.
     Mέσα από τη μυθοπλασία, η Μαρία Παστουρματζή ζωντανεύει τα ατελείωτα «πάθια» και τους «καημούς» των κατοίκων της Σπιναλόγκας και ζωγραφίζει τη μόνη δύναμη που νικά τον ανθρώπινο πόνο: την Αγάπη που ανεβαίνει ως τον σταυρό.

ΣΕΛΙΔΕΣ: 362     ΤΙΜΗ: 13 ΕΥΡΩ
ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ
 Για τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε: 
 210 4111770 & 6978 619094 
*ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ σε όλη την Ελλάδα για Παραγγελίες από 30 Ευρώ και πάνω!*
*Δυνατότητα Πληρωμής με Αντικαταβολή*
*Αποστολή σε ολόκληρο τον κόσμο*

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20