Φταιμε κι εμεις που ετοιμαζονται να κλεισουν παλι τις Εκκλησιες


Του Δημήτρη Σωτηρόπουλου, εκδότη

Είναι θέμα χρόνου να γίνει αυτό, αν και με τα νέα μέτρα της παρουσίας μόνο 9 ατόμων στους Ναούς, ουσιαστικά οι Θ. Λειτουργίες γίνονται...ιδιωτικά. Όμως, πέρα από τα κρατικά νομοθετήματα, καλό είναι να αναγνωρίσουμε πως στο συγκεκριμένο θέμα "βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας" και δίνουμε αφορμές στους εκτός Εκκλησίας να επιτίθενται πάλι με μανία εναντίον Της.

- Φταίμε γιατί ενώ η πλειοψηφία των πιστών τηρεί τα μέτρα φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις εντός των Ναών, κάποιοι "επαναστάτες της μάσκας" και αρνητές της πραγματικότητας, λόγω του διαβολικού εγωισμού και της αδιαφορίας τους για το κοινωνικό σύνολο, προκλητικά δεν συμμορφώνονται με τους υγειονομικούς κανόνες, προσπαθώντας μάλιστα να δώσουν και (ανύπαρκτη) θεολογική υπόσταση στις απαράδεκτες πράξεις τους.

- Φταίνε όσοι εκμεταλλεύονται τη θέση τους (Επίτροποι, Ψάλτες, Νεωκόροι, μέχρι και...παπαδάκια) στην Εκκλησία για να μη φορέσουν μάσκα. Αλλά και οι Ιερείς που κάποιες φορές συμμετέχουν στην Θεία Λατρεία μα όχι στην Προσκομιδή, κανονικά θα έπρεπε να φοράνε τη μάσκα τους. Μόνο ο Ιερέας που κάνει την Αναίμακτη Θυσία θα μπορούσε να μη φοράει καθόλου, όχι φυσικά όταν κηρύττει.

- Φταίνε οι διάφοροι λαλίστατοι "υπερχριστιανοί", Κληρικοί και λαϊκοί που παριστάνουν τους λοιμοξιωλόγους, παραπληροφορώντας και φανατίζοντας τους πιστούς με fake news, δίνοντας ταυτόχρονα λαβές στους εκτός Εκκλησίας να εκτοξεύσουν τα βέλη τους όχι μόνο εναντίον τους (αυτό είναι το λιγότερο), αλλά κυρίως εναντίον του Χριστού, της Παναγίας και όλων των ιερών και οσίων μας.

Λοιπόν, αγαπητοί φίλοι. Αν δεν θέλαμε να περιορίσουν και να κλείσουν τις Εκκλησίες μας, ας κάναμε κάτι απλούστατο: Έλεγχος στην είσοδο του Ναού από επιφορτισμένα με αυτό το καθήκον άτομα και ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ σε όποιον αρνείται να φορέσει μάσκα! Δεν μπορεί ο "πιστός" να τηρεί τα μέτρα όταν πηγαίνει π.χ. στο σούπερ - μάρκετ ή σε άλλο κατάστημα, αλλά όχι στην Εκκλησία!

Και κάτι τελευταίο για τους αγαπητούς Ιερείς: Βλέπετε ότι τα "κοράκια" (οι εκτός Εκκλησίας) παραμονεύουν, για να ορμήσουν με τα γαμψά νύχια τους και να ξεσκίσουν την Πίστη μας. Δώστε επιτέλους το καλό παράδειγμα στους πιστούς, με το να φορέσετε εσείς οι ίδιοι μάσκα! Προστατέψτε τον εαυτό σας και τους άλλους!

Είναι δυνατόν π.χ. σε μια πόλη με τεράστο ιικό φορτίο όπως η Θεσσαλονίκη, να βλέπουμε πάνω απο 10 Ιερείς που περιμένουν τον Μητροπολίτη Άνθιμο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας; Τι σας ενοχλεί η μάσκα σε εξωτερικό χώρο για λίγα λεπτά, Πατέρες;

Ήδη ο Μητροπολίτης Ιερισσού που ήταν στους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου εκεί, βρέθηκε θετικός στον ιό. Και παρότι δεν είναι βέβαιο πως κόλλησε εντός του Ναού, αν φορούσε κανονικά τη μάσκα του κατά την παραμονή του στην πόλη, ίσως να μην είχε κολλήσει.

Κλείνω με μια επισήμανση: Το θέμα της μάσκας δεν είναι ούτε δογματικό, ούτε θεολογικό. Αλλά ζήτημα υπακοής και ενδιαφέροντος για τον συνάνθρωπο. Ας ταπεινωθούμε κι ας φορέσουμε όλοι τη μάσκα μας, εντός κι εκτός Εκκλησίας, όπως είπε πρόσφατα και ο Αγιορείτης Γέροντας Εφραίμ Βατοπεδινός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ο Χριστιανός προτιμά να πάθει κακό ο ίδιος, παρά να βλάψει τον πλησίον του.

Υ.Γ. Το μόνο που είναι αδιαπραγμάτευτο για την Εκκλησία είναι η Θεία Κοινωνία. Αν συνεχίσουμε όμως με την "ξεροκεφαλιά μας, σύντομα κι αυτή θα μας την στερήσουν.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

26 σχόλια :

  1. Αν νομίζετε αγαπητέ αδελφέ εν Χριστώ ότι δε θα κλείσουν τις εκκλησίες αν τηρούν οι πιστοί όλα τα μέτρα, είστε εκτός πραγματικότητας. Επίσης πολύ αποτυχημένη η σύγκριση τού σουπερμάρκετ με την εκκλησία. Και τελευταίο: μήπως να φοράει και ο ιερέας που μας μεταδίδει τη θεία κοινωνία μάσκα; Καλή ιδέα σύμφωνα με τα λεγόμενα σας. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντώ στο άρθρο σε αυτό που ρωτήσατε: Ναι, ας φοράει και ο Ιερέας μάσκα όταν δεν κάνει την Προσκομιδή. Αν τηρούσαμε όλοι τα μέτρα, όχι, δεν θα έκλειναν οι Εκκλησίες, ούτε θα ξαναείχαμε καραντίνα.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/11/20, 9:21 π.μ.

    Όταν πας εκκκησια φίλτατε είναι ο Χριστός εκεί? Δεν θα θεολογήσω περαιτέρω. Ο Χριστός είπε οπου εισί δύο ή τρεις συνηγμένοι εις τό εμόν ονομα, εκεί ειμι εν τω μέσω αυτων». Κανένας γήινος ψευτοιός δεν θα έκανε αληθινό χριστιανό να μασκοφορεθεί μπροστά στον Κύριο του όταν είναι ανάμεσα του. Με χριστιανούς μασκοφορεμένους χίλιες φορές καλύτερα κλειστές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος τα λέει αυτά; Ένας ανώνυμος; Έχουν αποφανθεί κορυφαίοι Θεολόγοι (π.χ. Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Γόρτυνος) για το θέμα, οπότε πολύ απλά όσα γράφετε δεν ισχύουν.

      Διαγραφή
  3. Είμαι απόφοιτος στρατιωτικής σχολής. Να σας πώ λοιπόν πως σπάει ο ''τσαμπουκάς'' εκεί. Ζητάνε να κάνεις κάτι καλά, γενικά μιλώντας, αλλιώς θα έχει...εξαντλητική στρατιωτική εκπαίδευση (καψώνια). Σκίζονται όλοι να το κάνουν καλά...αλλά ενώ ακόμα και όλοι να το κάνουν καλά...χμμμμ κάτι θα βρεθεί στραβό και το καψώνι θα γίνει όπως ούτως ή άλλως είχε προσχεδιαστεί...! Οι Εκκλησίες θα κλείσουν αγαπητέ μου. Ακόμα και όλοι αν φορούσαν μάσκα κλπ κλπ. Μην παίζεις το παιχνίδι τους σαν άπειρος δόκιμος στρατιωτικής σχολής. Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ χριστιανός όπου ο Χριστός είναι ανάμεσα του ντρέπεται να μασκοφορεθεί ακόμη και η χειρότερη χολέρα να υπήρχε. Καλά τίποτα δεν καταλάβατε απο τα μυριάδες θαύματα και τους αγίους και τους αγιασμένους γέροντες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι ντρέπεστε εσείς να φορέσετε μια μασκούλα, δε σημαίνει ότι πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι μας! Με την ίδια «λογική», μην παίρνετε κανένα φάρμακο, μην κάνετε κανένα εμβόλιο! Άρα μας λέτε ότι, εφόσον θα γίνει το «καψώνι» πρέπει όλοι να κάνουν χαβαλέ και να μην εκπαιδεύονται σωστά; Αυτά σας έμαθαν στην στρατιωτική σχολή;

      Διαγραφή
  4. Να επικοινωνήσεις με άγιο Μόρφου, με π Σάββα τον Αγιορείτη με με και μετά τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί να επικοινωνήσω με αυτούς που αναφέρετε και όχι π.χ. με τον Ναυπάκτου ή τον Γόρτυνος;

      Διαγραφή
  5. Κύριε Σωτηρόπουλε, χαίρετε. Είμαι αναγνώστης του αξιόλογου Ιστολογίου σας. Σίγουρα βιώνουμε μία πρωτοφανή κατάσταση όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως με την πανδημία του Κορωναϊού. Ενώ το άρθρο σας σε γενικές γραμμές με βρίσκει σύμφωνο, διαφωνώ με την άποψή σας ότι πρέπει κάποιος να βρίσκεται στην είσοδο του Ναού και να απαγορεύει να εισέρχονται αυτοί που δεν φορούν μάσκα! Μέσα στον Ναό δεν υπάρχουν μικρόβια! Αν πάλι κάποιος έχει αμφιβολία ή ολιγοπιστία είναι σεβαστό και αν θέλει ας φοράει μάσκα. Αν σήμερα ζούσαν οι μεγάλοι ομολογητές της Πίστης μας, Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης και Νικόλαος Σωτηρόπουλος θα ήταν υπέρμαχοι της μάσκας; Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Αυτά σας τα γράφω με αγάπη. Καλή συνέχεια.
    Με εκτίμηση, π. Βασίλειος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ π. Βασίλειε, αν εσείς οι Ιερείς πρωτίστως φροντίζατε να μην εισέρχεται κανείς στον Ναό χωρίς μάσκα, οι πιστοί θα υπάκουαν και τουλάχιστον θα τηρούνταν τα μέτρα! Με την ανοχή σας όμως στον κάθε αντιδραστικό που νομίζει ότι είναι «βλασφημία» να φορέσει μάσκα, εκτός ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μεταδοθεί ο ιός, δίνετε πάτημα στον κάθε αντίχριστο κι αλιβάνιστο να λασπολογεί εναντίον της Εκκλησίας! Πώς είστε τόσο σίγουρος ότι μέσα στον Ναό δεν υπάρχουν μικρόβια; Δεν έχετε ακούσει ποτέ ανθρώπους να βήχουν ή να φτερνίζονται εντός αυτών; Αυτά που βγάζουν δεν είναι μικρόβια; Σας παρακαλώ θερμά. Όσο για τους πραγματικά Ομολογητές που αναφέρετε, δεν γνωρίζουμε ποια θα ήταν η στάση τους στα σημερινά γεγονότα. Ας μην κάνουμε υποθέσεις λοιπόν.

      Διαγραφή
  6. Ο δρόμος που θα επαιρνες φάνηκε πριν καιρό. Αποδέχτηκες και εσυ το αφήγημα των ταγων περί τήρησης των μέτρων για να μην κλείσει η εκκλησια. Ποτε κάνεις άντρας, γυναίκα, παιδί χριστιανός, δε δέχτηκε να προσβάλει τον Κυριο του προκειμένου να μπορεί να τον υμνεί στον ναό Του, δήθεν να κρατήσει τον ναό ανοικτό. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του γίγαντα Σωτηροπούλου που σου παραχώρησε συνέντευξη. Κάθε πρόσχημα υιοθετειτε για να προβάλετε τον Θεό.
    Η θεία κοινωνια λετε λοιπόν Φαρισαίοι ότι δε μολύνει, μολύνει όμως ο αέρας γύρω της και ο χώρος που την περιβάλλει και απειλεί να αρρωστήσει τους πιστούς λ κάποια εκατοστά πιο πέρα, στήνει παγιδα δηλαδή ο Θεός στους ανθρώπους που καλεί να μεταδώσει την ζωή, απίθανοι ε απιθανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απίθανος είσαι εσύ που γράφεις ασυναρτησίες. Ναι, η Θεία Κοινωνία δεν μολύνει και είναι ζήτημα ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ενδιαφέροντος, σε αντίθεση με τη χρήση μάσκας. Όσο για τον μακαριστό Σωτηρόπουλο, δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η στάση του σε αυτό το ζήτημα, οπότε καλύτερα να μη γίνονται υποθέσεις.

      Διαγραφή
  7. Πολύ πολύ σωστός ! Έτσι ακριβώς ...τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/11/20, 10:26 π.μ.

    Σωστός ο τίτλος, λανθασμένη η αιτιολόγηση! Ναι, φταίμε κι εμείς που ετοιμάζονται να κλείσουν πάλι τις Εκκλησίες, αλλά όχι για όσα αναφέρονται στο κείμενο. Φταίμε, επειδή ψηφίζουμε όπως ψηφίζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέμα ψήφου νομίζετε ότι είναι δηλαδή; Ο ιός είναι παγκόσμιο πρόβλημα, όχι μόνο ελληνικό.

      Διαγραφή
  9. Δεν περίμενα από σα κ. Σωτηρόπουλε μία τέτοια στάση. Με απογοητεύετε τα μάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ απογοητεύομαι που εξαιτίας της ξεροκεφαλιάς μας θα ξανακλείσουν τις Εκκλησίες.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος3/11/20, 5:26 μ.μ.

    Η αιμορροουσα του Ευαγγελίου κακώς άγγιξε το ιμάτιο του Κυρίου, που τόσος κόσμος είχε αγγίξει πριν και ήταν μολυσμένο. Έπρεπε να αγγίξει το ίδιο το Σώμα του Κυρίου. Αφήνω για τα σουδαρια (πετσετες) των αποστολων που θαυματουργούσαν, κακώς τα έβαζαν πάνω τους οι ασθενείς, αφού σίγουρα είχαν του κόσμου τα μικρόβια...

    Cyclus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία σχέση όσα γράφετε με τα μικρόβια του κορωνοϊού. Μην προσπαθείτε να δώσετε θεολογική χροιά σε ένα αστείο ζήτημα (χρήση μάσκας) που έχει να κάνει καθαρά με τον διαβολικό εγωισμό μας.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος4/11/20, 2:41 μ.μ.

    Υπάρχει μία σύγχυση στο κείμενο. Αν ήταν έτσι τα πράγματα, τότε γιατί κλείσαν οι ναοί το Πάσχα; Θα βρεις μια άλλη δικαιολογία! Γιατί κλείνουν τώρα; Βρήκες μια άλλη δικαιολογία! Γιατί θα ξανακλείσουν στο μέλλον; Θα βρεθεί και τότε μια δικαιολογία! κ.ο.κ. Η κατάληξη όλων αυτών των ατέρμονων δικαιολογιών είναι πασιφανής. Πώς δεν το αντιλαμβάνονται οι εκκλησιαστικοί ταγοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος5/11/20, 10:24 μ.μ.

    καλησπερα σας!!!!Δυστυχως ο αρχιεπισκοπος και οι αλλοι εκκλησιαστικοι αρχηγοι δεν μιλανε για ευνοητους λογους!!!Μπαινουμε σε μια νεα εποχη και αυτοι ακολουθουνε!!!!Ειναι ευκολο να κατηγορειται τους απλους πιστους που δεν δεχονται το ψεμμα και προσπαθουν να αντιδρασουν!!!!Οι εκκλησιες και η πιστη μας διωκεται και αντι να προτρεπεται το κοσμο να αντιδρασει εσεις τους κατηγορειται οτι αυτοι ευθυνονται για ολα ενω ξερουμε ποιοι ειναι οι ένοχοι και που αποσκοπουν!!!!Οσοι θελουν να λεγονται χριστιανοι ειναι αυτοι οι οποιοι σηκωσαν το Σταυρο και δεν σιωπησαν μπροστα σε οτιδηποτε παει αντιθετα στην πιστη τους!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΑΣΚΑ ΣΕ ΝΑΟ ΙΣΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ...Η ΦΘΟΡΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΦΘΟΡΑ ..ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ ΤΟ ΡΗΘΕΝ ΥΠΟ ΔΑΝΙΗΛ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ !ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ .. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΔΕΛΥΓΜΑ =ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΙΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΕΡΗΜΩΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΟΛΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΛΛΑ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !! ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ... ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ..ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ! ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΜΙΛΑΜΕ; ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙ ΔΕΙ ΗΜΑΣ ΤΟΙΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΙΣ !! ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΠΑΦΩΜΕΤ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΤΥΦΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟ ..ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΤΙ ΤΥΦΛΟΣ ΤΥΦΛΟΝ ΑΝ ΟΔΗΓΕΙ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΕΙΣ ΒΟΘΥΝΟΝ ΠΕΣΟΥΝΤΑΙ ..ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος7/11/20, 11:14 μ.μ.

    Και γιατι στεκεται το αρθρο σας μονο στο θεμα της εκκλησιας; Υπαρχουν περιοχες της Ελλαδας με ελαχιστα κρουσματα επειδη τηρουσαν ολα τα μετρα προστασιας και ειναι και αυτες σε lockdown οπως η υπολοιπη Ελλαδα. Παραμυθιαζεστε αν νομιζετε οτι η Εκλλησια θα ξεφευγε απο τα μετρα. Και τα δικαστηρια ειχαν μηδεν κρουσματα και ομως εκλεισαν και αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα σας κύριε Σωτηρόπουλε.Με κάθε εκτίμηση και σεβασμό προς το πρόσωπό σας θα ήθελα να κάνω κάποιες διευκρινήσεις.Όταν πρωτοξεκίνησε αυτή η κατάσταση με τον ιό έκλεισαν τις Εκκλησίες μας.Το ίδιο πάνω κάτω κάνουν ή θα κάνουν και τώρα.Δεν βλέπουμε την ίδια ευαισθησία και σκληρότητα όμως απέναντι στα τζαμιά των έκνομων μουσουλμάνων εισβολέων της πατρίδας μας που σημειωτέον δεν τηρούν κανένα από τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής.Συνεχίζοντας θα ήθελα να σας πω πως η σύγκριση ανάμεσα στην Εκκλησία και σε κάποιο κατάστημα λιανεμπορίου είναι εκτός πραγματικότητας.Απο την μία μιλάμε για τον οίκο του Θεού και την έκφραση της Πίστης κάποιου συνανθρώπου μας κι από την άλλη για ένα χώρο για τα ψώνια και την βόλτα κάποιου.Επίσης δεν θεωρώ ευγενικό εκ μέρους κάποιων να μιλούν υποτιμητικά απέναντι σε άλλους με χαρακτηρισμούς ως φανατικών και μεταφορέων ψευδών ειδήσεων.Κανένας δεν μπορεί να μας επιβάλλει τι είναι αλήθεια και τι όχι.Όπως επίσης κανείς δεν μπορεί ούτε έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την είσοδο κάποιου στο Ναό.Εγώ προσωπικά και χωρίς να προτρέπω κάποιον να κάνει το ίδιο θεωρώ υποτιμητικό για μένα και βλασφημία προς την Πίστη μου να εισέρχομαι σε εκκλησία ή σε μοναστήρι ''κρυμμένος'' πίσω από μία μάσκα.Τώρα για το ότι οι κυβερνώντες και εξουσιαστές αυτού του τόπου κόπτονται για το καλό μας το αφήνω στην κρίση σας αλλά και των αναγνωστών σας.Η έχθρα και το μίσος που τρέφουν απέναντι σε Αξίες όπως Πατρίδα και Θρησκεία είναι εύκολο να τις αντιληφθεί ο καθένας.Ας όψεται και η άλλη μεγάλη δύναμη που λέγεται δημοσιογραφία και που μέσω τηλεοράσεων,διαδικτύου και εντύπων στρώνουν πρόσφορο έδαφος για να πραγματώσουν οι ισχυροί τα σχέδια τους όχι μόνο στην Ελλάδα μας αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας. Καθόλου βλασφημία δεν είναι να φοράς μάσκα κι έχουν αποφανθεί θεολογικά επί του θέματος οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου, Γόρτυνος και άλλοι. Στα τζαμιά υπάρχουν οι ίδιοι νόμοι με τις Εκκλησίες. Τουλάχιστον, ας σεβαστούμε ανθρώπους όπως ο Μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης που εκοιμήθη λόγω του κορωνοϊού.

      Διαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20