Επιστολη δευτερη 01/07/2021 προς τον Μητροπολιτη κ.κ. Θεοκλητο

 

«Τα δημοσίως λεγόμενα και πραττόμενα δημοσίως να ελέγχονται»  

(Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος, ΕΠΕ 23, 393) 

Σεβασμιότατε Ποιμενάρχα της Αγιωτάτης ημών Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητε. 

Έπειτα από την εσχάτως, δημόσια   τοποθέτηση σας, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της περιοχής μας  όσον αφορά τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού και χαρακτηρίζοντας ως αιρετικούς τους μη θέλοντες να εμβολιαστούν, μας δώσατε το ερέθισμα να σας θέσουμε και εμείς δημοσίως μερικά ερωτήματα και κάποιους προβληματισμούς, διαμέσου των μέσων μαζικής ενημέρωσης του διαδικτύου και παρά τον αναίτιο, αλλά μάλλον ύποπτο αποκλεισμό τον οποίον υποστήκαμε από τα τοπικά μέσα, οι ερωτησείς μας ακούστηκαν και διεδόθησαν, μέσω των λίγοστών ιστοσελίδων οι οποίες ανήρτησαν την πρώτη επιστολή διαμαρτυρίας. Η απήχηση δε, ήταν τόσο μεγάλη που επανερχόμαστε έπειτα από προτροπή των αναγνωστών με ερωτήματα που δεν είχαμε θέσει προηγουμένως χάριν συντομίας, όμως τα φλέγοντα αυτά ζητήματα, δεν χωρούν άλλη αναβολή.

Σεβασμιότατε, αρχικώς θα θέλαμε να σας επισημάνουμε για ακόμη μία φορά, ότι περιμέναμε από εσάς, να είστε ενωτικός  και να μην κάνετε δηλώσεις διχασμού οι οποίες φέρνουν σύγχυση και ταραχή ανάμεσα στους πιστούς.Το γράψαμε και στην πρώτη επιστολή, όμως το επαναλαμβάνουμε, επειδή ούτε εμείς δεν είχαμε καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς των λόγων σας! Κάτι το οποίο το αντιληφθήκαμε στο μέγιστο βαθμό, από τις αντιδράσεις του ποιμνίου, έπειτα από την πρώτη ανάγνωση,όταν η διαπίστωση αυτή, έγινε πλήρως αποδεκτή. Επίσης,  φρόνημο θα ήταν, όταν καταφεύγετε σε χαρακτηρισμούς  να είστε σε θέση να τους τεκμηριώνετε Θεολογικά ( κάτι που θα κάνουμε εμείς παρακάτω) και να μην πέφτετε σε δημοσιογραφικές παγίδες εκθέτοντας όχι τον εαυτό σας, αλλά την εικόνα της Αγιοτόκου και Αγιοβαδίστου Ι.Μητροπόλεώς μας.

Ελπίζουμε να καταλαβαίνετε πως η διάθεσή μας είναι διάθεση οικοδομής και όχι αλληλοσπαραγμού και να μη μας χαρακτηρίσετε   τοξικούς  όπως κάνατε λίγο παλαιότερα, με μία μερίδα ανθρώπων επειδή αντέδρασαν στην απόφαση σας να κλείσετε τους Ι. Ναούς!!!

Σε ερώτηση του παρουσιαστή ραδιοφωνικής εκπομπής, αποκαλέσατε αιρετικούς(!!!)  – λίγο ή πολύ – όσους δεν εμβολιάζονται και περιμένουν βοήθεια από το Θεό.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι Μητροπολίτες και οι ιερείς ( και της Μητροπόλεως μας, με την ευλογία σας προφανώς) που χρησιμοποιούν αυθαιρέτως τη φράση της Αγίας Γραφής… «Ουκ εκπειράσεις Κύριον τον Θεόν σου»

Αλλὰ αυτὸ είναι η άκρα διαστροφὴ του αγιογραφικού χωρίου!

Διότι…

Ποιος πειράζει τον Θεό Σεβασμιότατε; Ἐκείνος που εισέρχεται εις τον Ναὸ όπως πάντοτε όλοι οι Χριστιανοὶ ανὰ τους αιώνες, έχοντας πλήρη επίγνωση του Αγίου Τόπου όπου εισέρχεται, αφού είναι ο Οίκος του Θεού, που αγιαζεται (από την παρουσία του Αγίου Πνεύματος) και αγιάζει

ή εκείνος που πιστεύει κάθε τι που ακούει στις ειδήσεις και υπακούει στα άνομα κελεύσματα των ἀθεων κυβερνώντων, καλύπτοντας το πρόσωπό του και καταργώντας την προσωπικότητά του, φοβούμενος μήπως ασθενήσει εντὸς του αγιασμένου χώρου του Ναού, όπου ασθενείς θεραπεύονται, λεπροὶ καθαρίζονται, τυφλοὶ αναβλέπουσι και χωλοὶ περιπατούσιν, παραβιάζοντας ταυτοχρόνως και τους Ιεροὺς Κανόνες της Πενθέκτης και της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου όπου απαγορεύουν την μασκοφορία καὶ τους νεωτερισμοὺς ἐν τῇ Ἐκκλησίᾳ;

Θα μπορούσατε στην ερώτηση που δεχτήκατε να απαντήσετε με τα φωτισμένα λόγια της Θ. Λειτουργίας που εθέσπισαν οι Άγιοι Πατέρες.

Η Εκκλησία Σεβασμιότατε εύχεται για αυτά τα οποία είναι ανθρωπίνως αδύνατον να αντιμετωπιστούν.  Η λεγόμενη πανδημία (με ποσοστό θνησιμότητας 0,05% !) η οποία έχει ενσκήψει σε ολόκληρο τον κόσμο κατατάσσεται στους λοιμούς. Για αυτό άλλωστε οι λοιμοξιολόγοι έχουν γίνει πασίγνωστοι το τελευταίο διάστημα.

Στις  δεήσεις λοιπόν της Αρτοκλασίας που εκατοντάδες φορές έχετε και εσείς  εκστομίσει, ακούμε τα εξής:

Έτι δεόμεθα υπέρ του διαφυλαχθήναι την πόλιν ταύτην, και πάσαν πόλιν και χώραν από λοιμού, λιμού, σεισμού, καταποντισμού, πυρός, μαχαίρας, επιδρομής αλλοφύλων, εμφυλίου πολέμου και αιφνιδίου θανάτου· 

Δεν προσεύχεται η Εκκλησία για βήχα, κρυολόγημα, πονοκέφαλο εντερικά κλπ, επειδή αυτά, είναι φυσικό ότι αντιμετωπίζονται ανθρωπίνως.

  Όπως βλέπετε Σεβασμιότατε όλα όσα είναι πάνω από τις ανθρώπινες δυνάμεις, φρόντισε η Εκκλησία να τα αναθέσει στον Χριστό. Όσες μάσκες και να βάλουμε εντός του Ι. Ναού, εκεί, Άλλος κάνει κουμάντο.  Εσείς όμως χαρακτηρίσατε αιρετικούς όσους έκαναν υπακοή στη Θριαμβεύουσα Εκκλησία, ενώ αγνοήσατε επιδεικτικά το  αγιογραφικό «Επικατάρατος άνθρωπος, ός την ελπίδα έχει επ’ άνθρωπον»  και υιοθετήσατε την αίρεση της μασκοφορίας που επέβαλαν οι ‘’’ειδικοί’’’ ως κάτι φυσιολογικό.

Ακόμα μία αιρετική θέση από τις πολλές που σκαρφίστηκαν στην πλειοψηφία τους οι ρασοφόροι στην Ελλάδα είναι και η ακόλουθη.

Λένε: ‘’Αν ήταν να μην κολλάς μικρόβια στο Ναό, τότε γιατί καθαρίζουμε και πλένουμε το Ναό;’’

Την απάντηση τη δίνει πάλι η Εκκλησία μέσα από τις δεήσεις της και που για ακόμα μια φορά οι ιερωμένοι αγνοούν επιδεικτικά.

Ακούμε στην ευχή Αντιφώνου…………..τὸ πλήρωμα τῆς Ἐκκλησίας σου φύλαξον· ἁγίασον τοὺς ἀγαπῶντας τὴν εὐπρέπειαν τοῦ οἴκου σου………..

Τον ναό λοιπόν Σεβασμιότατε τον καθαρίζουμε επειδη το πρέπον, είναι να έχει ευταξία και καθαρότητα.Όχι για να τον απολυμάνουμε μήπως και μολυνθούμε.

Ο άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός ἔλεγε:

Εάν ξέρατε πόση ευλογία έρχεται στη Θεία Λειτουργία, τότε θα μαζεύατε μέχρι και τη σκόνη από το πάτωμα της εκκλησίας για να πλύνετε με αυτή το πρόσωπό σας.

Ὁ ἱερός Χρυσόστομος μας διδάσκει ότι ακόμη και η σκόνη από τά Ἅγια λείψανα έχει Θ. Χάρη.

Ο δε, Άγιος Γεώργιος ο Καρσλίδης θεράπευσε με την πόση της σκόνης της Αγίας Τραπέζης.

Η εκκλησία στό Τσέρνομπιλ είχε μηδενική ραδιενέργεια ενώ η γύρω περιοχή είχε πολύ υψηλή!

Αν πλένουμε τα δικά μας σπίτια και τα καθαρίζουμε, που μέσα κατοικούμε εμείς οι τιποτένιοι και αμαρτωλοί, πόσο μάλλον πρέπει να έχουμε σε ευταξία, καθαρό και με ευπρέπεια τον Οίκο του Θεού!

Ο Άγιος Παίσιος έλεγε πως ……δυστυχώς, τα λένε, τα διαβάζουν τα ψέλνουν , αλλά δεν τα καταλαβαίνουν! 

Τα τελευταία δύο χρόνια δεν πήρατε μία ξεκάθαρη θέση ούτε καν για την προσκύνηση των ι. εικόνων και των αγίων λειψάνων. Είδαμε τον κόσμο να προσκυνά με τη μάσκα ή ακόμα να κάνει βαθιά υπόκλιση από μακριά!  Όχι μόνο στις εικόνες αλλά και στα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Χαραλάμπους και του Αγίου Βησσαρίωνος που είναι προστάτες των λοιμωδών νοσημάτων!!!

Αυτό όμως, δεν το χαρακτηρίσατε αιρεση!

Γιατι δεν πήρατε μια ξεκάθαρη θέση και γι αυτό;  Δεν είναι δύσκολο. Ή θα παραδεχτείτε τη Ζ’ Οικουμενική Σύνοδο ότι ‘’’η της εικόνος τιμή επί το πρωτότυπον διαβαίνει’’ άρα είναι βλασφημία η προσκύνηση με τη μάσκα, ή αν διαφωνείτε με την Οικουμενική σύνοδο τότε μάλλον προσκυνατε ξύλα και κορνίζες και τότε ρίπτετε τον εαυτό σας, στην ειδωλολατρεία!

Δε θα μπούμε στη διαδικασία να σας παραθέσουμε τις επιστολές  που αναφέρονται στη μη χρήση καλυμμάτων προσώπου, ελπίζοντας όμως να έχετε γνώση και απλώς να σας ξέφυγε.

Ακόμα μία διπλωματική στάση που κρατούν πολλοί Μητροπολίτες και ιερείς είναι το να λένε πως άλλο πράγμα η εκκλησία και άλλο πράγμα η ιατρική επιστήμη.

Μα Σεβασμιότατε και η άμβλωση ιατρικό θέμα είναι, όμως η εκκλησία μέχρι προ τινός είχε βροντερή φωνή σε αυτό το θέμα. Επίσης όταν κάποιος έρθει για  να του διαβάσει η εκκλησία ευχή υπέρ υγείας, τότε με βάση τα λεγόμενα σας θα πρέπει να τον διώξει και να τον στείλει στον γιατρό!

Είπατε στη δήλωσή σας πως η ιατρική επιστήμη είναι κάτι που το έδωσε ο Θεός.  Μέχρι εδώ συμφωνούμε.

Η συγκεκριμένη’’ ιατρική’’ όμως που μας κουνάει το δάχτυλο τα τελευταία δύο χρόνια είστε σίγουρος ότι είναι εκ Θεού; Θα έδινε κάτι ο Θεος που θα τον ακύρωνε; Θα έδινε ο Θεός κάτι που θα του έλεγε να κάνει στην άκρη επειδή μπορεί να μολύνει τον κόσμο;  Αυτή η ‘’ιατρική’’ Σεβασμιότατε να σας υπενθυμίσουμε πως καταδίωξε την εκκλησία και τους πιστούς, προσπάθησε να καταξεφτιλίσει τη Θ. Κοινωνία προτείνοντας πλαστικά κουταλάκια, φυλάκισε πιστούς και ιερείς οι οποίοι μετέφεραν με ευλαβεια το Άγιο Φως, ανάγκασε την διοικούσα εκκλησία να εορτάσει αιρετικό  πάσχα, αφου ο Χριστός φέτος αναστήθηκε …..διήμερος(!!!) και έκαναν εσάς τους Μητροπολίτες να προσλάβετε ως πορτιέρηδες στους ι. ναούς τα όργανα της αστυνομίας μην τυχόν και ‘’τολμήσει’’ κανείς και έρθει να πάρει λίγη Χάρη Θεού!

Το χειρότερο όλων δε, είναι πως όλα τα βαφτίσατε…….. ‘’οικονομία’’ ‘

Όταν κάποιος όμως είναι στην ακρίβεια της Εκκλησίας και πέσει, τότε θα βρεθεί στην οικονομία της Εκκλησίας και τοτε πάλι θα σωθεί. Εσείς όμως (η Δ.Ι.Σ. ) δύο χρόνια πεφτετε από την οικονομία σε περισσότερη οικονομία και πάλι οικονομία. Αυτού του είδους η οικονομία όμως, σας έφερε στην πνευματική παραοικονομία και δυστυχώς επτωχεύσατε.

Επτωχεύσατε πνευματικώς και όλα αυτά από δήθεν υπακοή στην επιστήμη!!!

Αυτήν λοιπόν την ιατρική επιστήμη Σεβασμιότατε, τολμήσατε εσείς να την ονομάσετε Θεόσδοτη! Ε όχι!

Έχουμε πλέον αποδείξεις ότι τα εμβόλια περιέχουν εκτρωμένα έμβρυα.

Εδώ μπαίνει πια, το θέμα της ηθικής Σεβασμιότατε. Αν οι ανεμβολίαστοι είναι αιρετικοί μήπως τότε οι εμβολιασμένοι είναι ανθρωποφάγοι;

Σας μεταφέρουμε το παράπονο μιας γυναίκας όταν κάποτε εξομολογήθηκε στον νυν Μητροπολίτη Φλωρίνης και του ειπε για την άμβλωση που είχε κάνει. Εκεινος της έβαλε επιτίμιο 2 χρόνια ακοινωνησίας. Λίγο καιρό αργότερα η γυναίκα έμαθε πως ο Μητροπολίτης που της έβαλε το επιτίμιο πήγε περιχαρής και έκανε το εμβόλιο με τα εκτρωμένα έμβρυα χαρακτηρίζοντάς τα ευλογία από το Θεό!!!

…..και αναρωτήθηκε ευλόγως η γυναίκα:

Είναι αλήθεια ; Μπορεί αυτός που επιβάλει επιτίμιο να επωφελείται από την έκτρωση που επιτιμά; 

Τι έγινε ξαφνικά ο νόμος του Θεού; 

Ο γιατρός που μου σύστησε την έκτρωση δεν ήταν η επιστήμη; 

Η διακοπή κύησης για ιατρικούς λόγους δεν ήταν νόμος του κράτους; 

Το επιτίμιό μου ήταν λάθος; Και αν δεν ήταν λάθος ποιο είναι το δικό σας επιτίμιο και ποιος θα το επιβάλει; 

Δεν κρατήσατε Σεβασμιότατε, έστω μία στάση , Αγιογραφικού προβληματισμού.  Ακούμε τόσες απειλές και τόσες δόλιες μεθόδους ώστε να εμβολιαστεί ο κόσμος και μας ήρθε συνειρμικά ο λόγος του Αγίου Ιωάννου της Αποκάλυψης.  Σας παραθέτουμε τα εξής:

Και ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ 

τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς 

πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς 

δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ 

τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν 

μετώπων αὐτῶν, καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ 

πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα 

τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος 

αὐτοῦ. 

Τώρα κάναμε μία μικρή παρέμβαση και παραθέτουμε το παρακάτω προς προβληματισμό.

Και ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ 

τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς 

πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς 

δούλους, ἵνα δώσωσιν μάσκα ή εμβόλιο αὐτῶν, καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ 

πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τη μάσκα ή το εμβόλιο, τὸ ὄνομα 

τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος 

αὐτοῦ. 

Να θυμίσουμε απλώς πως οι ‘’ειδικοί ‘’ απαγόρευουν να μπεις χωρίς μάσκα να αγοράσεις κάτι, όπως και αν έχεις μαγαζί ή αν είσαι υπάλληλος, σου απαγορεύουν να μπορείς να πουλήσεις. Σύντομα αυτό σχεδιάζουν να κάνουν για τους εμβολιασμένους και τους μη εμβολιασμένους. Φτάσανε δε στο σημείο να δωροδοκήσουν – χρηματίσουν (150€) τους νέους για να κάνουν το εμβόλιο!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δε λέμε ότι αυτό είναι το χάραγμα , αλλα υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις  ότι ίσως είναι ένας πρόδρομος και μία πρόβα.

Τέλος, σαν Επίσκοπος που είστε,  περιμέναμε από εσάς περισσότερη εγρήγορση και όχι επιπόλαιες κινήσεις  και ακόμα περισσότερο επιπόλαιες δηλώσεις.  Όμως κατανοούμε ότι ίσως να δέχεστε πιέσεις γι αυτό σας δηλώνουμε πως ακόμα και τώρα, μετά από όσα ατυχώς δηλώσατε επανειλημμένως, είμαστε μαζί σας ,ώστε να σας στηρίξουμε αν αποφασίσετε να αφήσετε τη βολική υπακοή στον Καίσαρα και να προχωρήσετε σε ορθόδοξα και ίσως πιο μαρτυρικά μονοπάτια .

Χωρίς να έχουμε καμία διάθεση να σας κάνουμε μάθημα θεολογίας, διότι είμαστε βέβαιοι ότι αυτά τα γνωρίζετε ασπαζόμαστε την δεξιά σας και ελπίζουμε να συγχωρέσετε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας, όσον αφορά την σωτηρία –  μάλλον της ψυχής περισσότερο – πάρα του σώματος μόνο.

Με τιμή 

Ελεύθεροι εν Χριστώ άνθρωποι 

Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων. 

ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΣΤΑΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ 

ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΧΑΤΖΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ 

ΗΛΙΑΣ ΘΑΛΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ 

Ελαχίστη ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΦΩΤΕΙΝΗ 

….και οι συν αυτοίς.

https://www.meteora24.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-01-07-2021-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20