Η Εξοδιος του Καθηγουμενου Ι.Μ. Λογγοβαρδας

 

Το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου όπου και προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας Αρχιμ. Χρυσοστόμου Πήχου, ο οποίος εκοιμήθη το απόγευμα της Πέμπτης 9ης Σεπτεμβρίου, μετά από περίπου ένα μήνα ασθενείας και νοσηλείας του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Στην Εξόδιο Ακολουθία συμμετείχε εικοσάδα Ιερέων από τη Νάξο, την Πάρο και την Αντίπαρο καθώς και από άλλες Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στο τέλος της Εξοδίου Ακολουθίας ομίλησε ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων περί θανάτου και ιδιαίτερα στη φιλοκαλική παράδοση για το μεγάλο μυστήριο αλλά και στην προσωπικότητα του μεταστάντος, ο οποίος επί 20 χρόνια (2001-2021) διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας, ευχαριστώντας με ευγνωμοσύνη όλους όσοι συμπαραστάθηκαν κυρίως από τον ιατρικό και νοσηλευτικό χώρο, στην νοσηλεία και φροντίδα του αειμνήστου Γέροντος. Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Αρχιμ. Λαυρέντιος Γρατσίας, επί πολλές δεκαετίες πνευματικός αδελφός του στην ιεραποστολική αδελφότητα «ΣΤΑΥΡΟΣ», υπό την πνευματική καθοδήγηση του π. Αυγουστίνου Καντιώτη, μετέπειτα Μητροπολίτου Φλωρίνης.

Τέλος απηύθυνε σύντομη ομιλία ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους Αρχιμ. Αμφιλόχιος.

Μετά την ολοκλήρωση της Εξοδίου Ακολουθίας η σορός, συνοδευόμενη από τον Σεβασμιώτατο, μετεφέρθη στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας όπου και πραγματοποιήθηκε η ταφή κατά τη μοναχική τάξη.

      

https://www.orthodoxianewsagency.gr/ieres-mones/eksodios-akolouthia-makaristou-kathigoumenou-tis-monis-loggovardas/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

7 σχόλια :

  1. Ανώνυμος12/9/21, 6:20 μ.μ.

    Ας ελπίσουμε να έφυγε με μετάνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μακαριστός γέροντας μας Χρυσόστομος έφυγε ομολογητής και μάρτυρας για τη βασιλεία Του Κυρίου Μας Ιησού Χριστού που τόσο ποθούσε.Η ευχή του μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/9/21, 6:59 μ.μ.

    Απο πού και εως πού είναι ομολογητής και μάρτυρας ο π. Πήχος;;; Μην λέμε ό,τι μας κατέβει!
    Μακάρι να έφυγε με μετάνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/9/21, 12:15 μ.μ.

    Στον ανώνυμο 9:29μμ:
    Δεν ξέρεις τί σημαίνει η λέξη μάρτυρας και ομολογητής και την χρησιμοποιείς άκαιρα και άσχετα!
    Κάνε τον κόπο να μάθεις πρώτα τί σημαίνουν αυτές οι λέξεις για την Εκκλησία πριν τις χρησιμοποιήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλώ πολύ, δεν χρειάζονται προσωπικά σχόλια για τον Μακαριστό Γέροντα. Εκτός αν όσοι τα γράφουν, τον γνώριζαν καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20