Ὅταν μοῦ πειράζουν τὴν πατρίδα μου καὶ θρησκεία μου, θὰ μιλήσω, θὰ ῾νεργήσω κι᾿ ὅ,τι θέλουν ἂς μοῦ κάμουν.-Στρατηγός Μακρυγιάννης


Ας θυμηθουμε ορισμενες φρασεις απο τα περιφημα Απομνημονευματα του μεγαλου Ελληνα Πατριωτη Ιωαννη Μακρυγιαννη:

Ο άγιος Πρωτοσύγκελλος ονομαζόμενος Φραντζής, ο ᾿στοριογράφος του Κολοκοτρώνη, μο᾿ ᾿κανε τον φίλο και μου είπε να του δώσω ύλη δια-να φκειάση ιστορία, ότι συνάζει κι᾿ από άλλους πολλούς. Του είπα «Η ιστορία θέλει πατριωτισμό, να ειπής και των φίλωνέ σου και τα καλά και τα κακά, και τοιούτως φωτίζονται οι μεταγενέστεροι οπού θα την διαβάσουν, να μην πέφτουν σε λάθη και τότε σκηματίζονται τα έθνη. Θα ειπής δια τον Κολοκοτρώνη, του λέγω, και τα καλά του και τα κακά του. -Μπορώ να ειπώ; μου είπε. Αν εκεί ο Κολοκοτρώνης δεν τον απάταγαν, θα γένεταν εκείνο το καλό. -Του είπα, δεν έχω να σου ειπώ τίποτας». Από τότε ούτε του ματάκρινα δι᾿ αυτό και δια ένα φέρσιμον οπού έκαμεν σε αυτείνη την ηλικία μιας φτωχής και οι πράξες του κατάντησαν και είναι εις τον Δεσπότη της Αττικής. Από τοιούτους ας λείπη κι᾿ ο καρπός τους των παράσιτων, των ξένων τις παλιόψαθες, οπού αυτείνοι κατάντησαν την πατρίδα και την θρησκείαν και κλονίζεται από τους άθρησκους. Εις τον καιρόν της Τουρκιάς μιαν πέτρα δεν πείραζαν από τα παλιοκκλήσια κι᾿ αυτείνοι οι απατεώνες σύνδεσαν τα συνφέροντά τους με τους μολεμένους, Φαναργιώτες κι᾿ άλλους τοιούτους, οπού ήταν εις την Ευρώπη μόλεμα, και μας χάλασαν τα μοναστήρια και τις εκκλησιές μας -μαγαρίζουν μέσα κι᾿ άλλες έγιναν αχούρια. Από τους τοιούτους γερωμένους πολλούς πάθαμεν αυτά κι᾿ από τους τοιούτους λαϊκούς, στρατιωτικούς και πολιτικούς, αφού χύσαμεν ποταμούς αίματα, κιντυνεύομεν να χάσωμεν και την πατρίδα μας και την θρησκεία μας.

Σας θυμιζει κατι???Ηδη απο εκεινη την εποχη τα ξενα υποχθονια κεντρα ειχαν βαλει στο στοχαστρο τους την θρησκεια,επειδη ηξεραν οτι ετσι χτυπουν τον Ελληνισμο στην καρδια του.

«Όταν σηκώσαμεν την σημαίαν εναντίον της τυραγνίας ξέραμεν ότι είναι πολλοί αυτείνοι και μαχητικοί κι' έχουν και κανόνια κι' όλα τα μέσα. Εμείς ούλα είμαστε αδύνατοι. Όμως ο Θεός φυλάγει και τους αδύνατους, κι' αν πεθάνωμεν πεθαίνομεν δια την Πατρίδα μας, δια την Θρησκείαν μας και πολεμούμεν όσο μπορούμε εναντίον της τυραγνίας κι' ο Θεός βοηθός...Χωρίς αρετή και πόνο εις την πατρίδα και πίστη εις την θρησκεία τους έθνη δεν υπάρχουν».
«...Κι' αν είμαστε ολίγοι...παρηγοριώμαστε μ' έναν τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε, τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν, κι΄όταν κάνουν αυτείνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν...».
«...Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι' αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι, όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσωμεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί, να την φυλάμε κι' όλοι μαζί και να μη λέγη ούτε ο δυνατός «εγώ», ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς «εγώ»; Όταν αγωνιστή μόνος του και φκειάση, ή χαλάση, να λέγη εγώ, όταν όμως αγωνίζονται πολλοί να φκειάνουν, τότε να λένε «εμείς». Είμαστε εις το «εμείς» κι' όχι εις το «εγώ». Και εις το εξής να μάθωμεν γνώση, αν θέλωμεν να φκειάσωμεν χωριόν, να ζήσωμεν όλοι μαζί...»


Ειναι γνωστο το περιστατικο κατα το οποιο ενας Ευρωπαίος θέλησε να τον γνωρίσει από κοντά και πήγε σπίτι του.Φιλόξενος ο Μακρυγιάννης τον κάλεσε να φάνε μαζί.Στο τραπέζι σηκώθηκε όρθιος, είπε μια προσευχή κι έκανε με ευλάβεια το σταυρό του.Ο Ευρωπαίος γέλασε ειρωνικά.Εκείνος δε συνήθιζε κάτι τέτοια.Ο Μακρυγιάννης αγρίεψε και του 'δείξε την πόρτα."Δεν έχεις θέση στο σπίτι μου, του είπε.Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις αυτά που για μένα είναι ιερά".

Αληθεια,οι σημερινοι πολιτικοι,τα νεοταξικα παπαγαλακια και οι καθε λογης ανθελληνες και αθεοι,αντιλαμβανονται το νοημα των λογων του Μακρυγιαννη?Καταλαβαινουν οτι ενας ουσιαστικα αμορφωτος οπλαρχηγος,ειχε μεσα του πολυ περισσοτερη σοφια απ'οσα οι γνωστοι-αγνωστοι προσπαθουν να μας πλασαρουν για θολοκουλτουρα και ψευτοπροοδο?Ποτε επιτελους θα αντιληφθουν οτι οι εννοιες Πατριδα και Θρησκεια ειναι αλληλενδετες και χωρις αυτες δεν υπαρχει Ελληνισμος?

Ας διαβασουν λοιπον ξανα και ξανα τα Απομνημονευματα του Στρατηγου Μακρυγιαννη μπας και ξεστραβωθουν επιτελους...

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

1 σχόλιο :

  1. Ανώνυμος1/4/10, 4:50 π.μ.

    Μπράβο γι' αυτήν την δημοσίευση! Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τα λόγια των αγωνιστών μας, αγωνιστών βγαλμένων μέσα από τα σπλάχνα του Ορθοδόξου Λαού μας!

    Απαντούν δε τόσο ξεκάθαρα και με σαφήνεια στους σημερινούς πολέμιους της Πατρίδος και της Πίστεως μας, που αν γνωρίζαμε όλοι όσο πρέπει αυτά τα κείμενα, δεν θα χρειαζόταν καν να απαντάμε εμείς στα λόγια τους, μα θα αρκούσε να διαλέγαμε το κατάλληλο κάθε φορά κείμενο από τα σοφά λόγια των πατέρων μας, ώστε να τους απαντούν αυτοί, από τα βάθη των αιώνων!...

    Παλαιομνήμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20