ΡΩΣΙΚΗ "ΕΠΙΘΕΣΗ" ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ-ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΣ,ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΟΥΝ ΕΚ ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗ ΡΩΣΙΚΗ ΣΚΗΤΗ!

Αντιπροσωπεία της Κυβέρνησης της Μόσχας στο Άγιον Όρος

Την Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010 Αντιπροσωπεία της Κυβέρνησης της Μόσχας με επικεφαλής της Επιτροπής για την πολιτιστική κληρονομιά της ρωσικής πρωτεύουσας κ. Β. Σεβτσιούκ επισκέφθηκε το Άγιο Όρος.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας είναι ειδικοί στην συντήρηση, αρχιτέκτονες, αρχαιολόγοι, τεχνοκριτικοί και εκπρόσωποι του Ιδρύματος για την αρωγή στην αναστήλωση των ρωσικών ιερών του Αγίου Όρους.

Ο βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η πρακτική γνωριμία με το χαρακτήρα και το όγκο των εργασιών για την αναστήλωση και ανακαίνιση της αρχαιότερης ρωσικής Σκήτης του «Παλαιομονάστηρου» του Αγίου Όρους.

Να αναφερθεί, ότι εν όψη της επικείμενης χιλιετούς επετείου της ρωσικής παρουσίας στο αγιώνυμο Όρος ο Δήμαρχος της Μόσχας κ. Γιούρι Λουζκώφ, ο οποίος επισκέφθηκε το Περιβόλι της Παναγίας στις αρχές Ιουνίου, αποφάσισε να συμβάλει στην αναστήλωση της προαναφερθείσης Σκήτης και την αποκατάσταση της γύρω περιοχής για λογαριασμό του Δημαρχείου Μόσχας.

Σύμφωνα με το εγκριθέντα σχεδιασμό της αναστήλωσης στην πρώτη φάση, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο στο Άγιο Όρος θα μεταβεί ομάδα φοιτητών του Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής της Μόσχας με σκοπό την παροχή της πρακτικής βοήθειας στην επιτέλεση των έργων κάτω από την εποπτεία των ειδικών στη συντήρηση.

Επίσης, σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο εκπονήθηκε, αυτή τη στιγμή προβλέπεται η επιτέλεση των έργων της υψηλής ποιότητας για την επιστημονική αποκατάσταση του μοναχικών κελιών του μοναστηριού και του Καθολικού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος.

Να σημειωθεί, ότι ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις μοναδικές εικόνες του τέμπλου του Καθολικού. Η αποπεράτωση όλων των έργων προγραμματίζεται εντός των 18 μηνών.

Τέλος, μετά από εντολή του Δημάρχου της Μόσχας η αντιπροσωπεία, επισκέφθηκε και την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο και την αδελφότητα.

Ο Καθηγούμενος π. Χριστόδουλος έλαβε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί τη Μόσχα στο τέλος Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου ε.ε.

Ακόμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιτεύχθηκε η συμφωνία για την μεταφορά των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου για προσκύνημα στη Ρωσία.

  
ΠΗΓΗ.

ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ.

ΒΛΕΠΕΤΕ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΓΙ'ΑΥΤΗΝ.

ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ,ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗ ΒΑΘΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΗ! 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20