Ο Γέροντας Δαμασκηνός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, γράφει για το βιβλίο «Μετέωρα - Οι Αετοφωλιές της Ορθοδοξίας»


Επιστολή στον Δημήτρη Σωτηρόπουλο, σχετικά με το νέο του βιβλίο για τα Μετέωρα (ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΔΩ):

Αγαπητέ μου κ. Δημήτρη, Χαίρε εν Κυρίω,

Έλαβα το βιβλίο σου - Λεύκωμα, το νέο σου πόνημα και σε ευχαριστώ για την ευγένειά σου και την καλωσύνη σου να το στείλεις και σε μας τους μοναχούς της Ι. Μονής Αγάθωνος.

«Μετέωρα - Οι Αετοφωλιές της Ορθοδοξίας»: Τι ωραία αναφορά! Οι πολλοί θεωρούν και μιλούν για τα Μετέωρα ως μνημείο της Φύσεως. Τα βλέπουν μόνο με τα μάτια της φυσικής θέσεως και ομορφιάς, ενώ εσύ αδελφέ μου στο βιβλίο σου αυτό σκιαγραφείς τα άλλα Μετέωρα, όπως γράφεις. Αναφέρεσαι σ' αυτά ως τόπον ησυχίας, προσευχής και άσκησης και αυτό φανερώνει τη δική σου ευλάβεια προς τα Ιερά Σκηνώματα της Πίστεώς μας, τα ποτισμένα με αίμα μαρτύρων και ασκητικούς ιδρώτες.

Το βιβλίο σου είναι ωραίον, καλαίσθητον, καλογραμμένο και διανθισμένο με πλήθος φωτογραφιών! Ο αναγνώστης του γνωρίζει τα Μετέωρα με τους ναούς και τους άλλους ιερούς χώρους τους. Αισθάνεται πως είναι εκεί και περιδιαβαίνει τους διαδρόμους των κτιρίων, γευόμενος τη Χάρη που αποπνέει αυτός ο ευλογημένος τόπος! Σε ευχαριστώ!

Θερμά συγχαρητήρια
Με τιμή και αγάπη,
π. Δαμασκηνός

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20