ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Φυλλαδιο Προπαγανδας υπερ του Οικουμενισμου μοιραζουν στις Καθολικες Εκκλησιες της Συρου!



Στο όμορφο κυκλαδίτικο νησί - όπου υπάρχει μεγάλη κοινότητα Καθολικών - γίνεται, εδώ και χρόνια, απαράδεκτη προπαγάνδα υπέρ του Οικουμενισμού υπό το πρίσμα της «αγάπης» και «συνύπαρξης»: Μάλιστα, πολλοί θεωρούν την υπάρχουσα κατάσταση στη Σύρο ως το «επόμενο βήμα» στην άμβλυνση των διαφορών μεταξύ Ορθοδοξίας και Παπισμού στη χώρα μας, λέγοντας ότι «τελικά δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε»!

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που σας παρουσιάζουμε, είναι από φυλλάδιο που μοιράζεται στις Καθολικές Εκκλησίες της Σύρου (συγκεκριμένα μας τα έστειλε αναγνώστης που τα βρήκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερμούπολης): Με τίτλο «Καθολικοί και Ορθόδοξοι: είμαστε πράγματι τόσο χωρισμένοι», επιχειρείται, εκτός της «αγαπολογίας» που προαναφέραμε, διαστρέβλωση  και απόκρυψη των θεολογικών ολισθημάτων της Παπικής αίρεσης, με...επιχειρήματα όπως «Το βάπτισμα δεν μας κάνει Καθολικούς ή Ορθόδοξους, αλλά Χριστιανούς», «Το Πρωτείο του Πάπα δεν είναι εξουσίας, αλλά αγάπης και διακονίας», ενώ το μεγάλο «αγκάθι» του Filioqve, σύμφωνα πάντα με το προπαγανδιστικό φυλλάδιο, «μερικοί θεολόγοι το δραματοποιούν, αλλά με λίγη καλή θέληση μπορεί να ξεπεραστεί»! «Στην ουσία, Καθολικοί και Ορθόδοξοι πιστεύουμε τα ίδια, μόνο που τα εκφράζουμε διαφορετικά»!!!

Επίσης, οι λειτουργικές διαφορές (π.χ. Θεία Κοινωνία) αντιμετωπίζονται με...χαλαρή διάθεση από τους συντάκτες του φυλλαδίου, αφού «οφείλονται μονάχα στην διαφορετική κουλτούρα κάθε τόπου και λαού»!!! Παρότι θα περίμενε κανείς μια αυτοκριτική για τα Παπικά εγκλήματα π.χ. των Σταυροφοριών, στο φυλλάδιο αυτές αναφέρονται απλά ως «γεγονότα του μακρινού παρελθόντος»!!!

Κλείνοντας, γίνεται ευρεία αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη Σύρο, καλώντας μας ταυτόχρονα «να αποφύγουμε τη μισαλλοδοξία» και «να έχουμε πνεύμα αδελφοσύνης και προσευχής». Δηλαδή, με βάση το εν λόγω φυλλάδιο, ο Πάπας παρουσιάζεται ως «αδελφός εν Χριστώ» και άρα όσοι αντιδρούν σε αυτό, είναι...μισαλλόδοξοι, ίσως δεν είναι καν Χριστιανοί!
https://www.dimitrisotiropoulosbooks.com/
Διαβάστε ολόκληρο το φυλλάδιο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

1 σχόλιο :

  1. Ανώνυμος21/4/17, 12:15 π.μ.


    Αλήθεια είναι.Η εκκλησία πρέπει να ασχοληθεί με τον επίσκοπο Σύρου Δωρόθεο που συνεργάζεται αγαστά με τους καθολικούς και παρίσταται στις εκδηλώσεις τους ως "αδερφός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20