Αντιγραφο της θαυματουργης εικονας της Παναγιας Παντανασσας στην Σοφια της Βουλγαριας



Σήμερα, οι ενορίτες της εκκλησίας της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο κέντρο της Σόφιας της Βουλγαρίας, παρέλαβαν στην εκκλησία τους ένα πολύ όμορφο αντίγραφο της Παναγίας της Παντάνασσας που βρίσκεται στην Ι. Μ. Βατοπαιδίου, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο μέγεθος 1.35 Χ 1.05. Αυτή είναι η μοναδική εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας που βρίσκεται στη Σόφια. Στη Βουλγαρία, μία ακόμα μικρότερη σε μέγεθος, βρίσκεται στη Μονή Γκίγκινσκι, κοντά στην πόλη Πέρνικ, 40 χλμ δυτικά της Σόφιας. Την εικόνα χρηματοδότησαν οι ενορίτες και την αγιογράφησε η Τατιάνα Νάκοβα, διάσημη αγιογράφος της Βουλγαρίας.
Στην εκκλησία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, υπάρχουν εικόνες των Αγίου Παϊσίου Αγιορείτη, Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη και Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτη. Είναι η μόνη εκκλησία στη Βουλγαρία που έχει τις εικόνες και των τριών αγίων από την Ελλάδα, φιλοτεχνημένες από τον Μποζιντάρ Ζάρκοβ, επίσης σημαντικό αγιογράφο της Βουλγαρίας.
Η εικόνα της Παντάνασσας έχει τοποθετηθεί στο ιερό και αναμένεται να βγεί στο ναό και σε λιτανεία κατά την ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στις 14 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία της εκκλησιαστικής ηγεσίας της χώρας. Η εκκλησία της Υψώσεως, βρίσκεται στη στάση του μετρό James Baucher, ακριβώς δίπλα στο γνωστό ξενοδοχείο «Marinela».

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20