«Θεια Λειτουργια χωρις Θεια Κοινωνια δεν υπαρχει»


Ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, μίλησε για τις προϋποθέσεις της λειτουργίας των εκκλησιών με τη συμμετοχή των πιστών από την ερχόμενη Κυριακή, διατρανώνοντας πως «Θεία Λειτουργία χωρίς Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει», στην εκπομπή «Συνεχής Ενημέρωση» για τον κορωνοϊό της ΕΡΤ.
Ερωτηθείς για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας, ο κληρικός δήλωσε ότι όσα χρόνια έχει η εκκλησία την ιστορική της πραγμάτωση δεν έχει υπάρξει πρόβλημα ποτέ. Το πρόβλημα έγκειται στη συνάθροιση και στον συνωστισμό. «Αυτό είναι το πρόβλημα και μόνο. Η αποφυγή του συνωστισμού. Οι επιστήμονες σε αυτό το θέμα μιλούν ανάλογα με την απιστία τους ή και την πίστη τους. Η Θεία Κοινωνία δεν είναι αντικείμενο επιστημονικής έρευνας. Αν δεχόταν η εκκλησία όλα αυτά, θα αναιρούσε την ύπαρξή της!».
Όσον αφορά τα λεγόμενα επιστημόνων εναντίον της Θείας Μετάληψης με τον τρόπο που αυτή δίδεται στους πιστούς, ο π. Γεώργιος δήλωσε: «Κάποιος μπορεί να είναι καλός επιστήμων, άξιος, αλλά εάν είναι άγευστος εμπειρικά (αναφορικά με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας), δεν έχουν αντίκρυσμα αυτά που λέει».
Ο πατήρ Γεώργιος νωρίτερα στην ίδια εκπομπή είχε αναφερθεί στα μέτρα που ανακοίνωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος χθες σχετικά με τα τετραγωνικά, που αντιστοιχούν στον κάθε πιστό (10 τ.μ.) και τον μέγιστο αριθμό πιστών στους ναούς (50 άτομα).
Διευκρίνισε, επίσης, πως το κλειδί σε όλα είναι η απόσταση. «Έξω από τις εκκλησίες θα μπορούν να στέκονται πιστοί, αρκεί να τηρούνται οι μεταξύ τους αποστάσεις, εφόσον θα επιτρέπονται τα μεγάφωνα. Οι κωδωνοκρουσίες δε θα γίνονται επίσης κανονικά». 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20