Προς τον Ηγουμενο της Ιερας Μονης Βατοπαιδιου Αρχιμανδριτη Εφραιμ που ζητησε να εμβολιαστουμε ολοι


Πολυσέβαστε Γέροντα,

Με αισθήματα αγωνίας παρακολούθησα, όπως και πάρα πολύς ακόμα κόσμος, την πρόσφατη περιπέτεια υγείας σας, όταν νοσήσατε με τον κορωνοϊό: Ανησύχησα, στενοχωρήθηκα όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και χάρηκα ιδιαίτερα που με την βοήθεια του Θεού ξεπεράσατε το πρόβλημα και είστε πλέον υγιής.

Δεν είμαστε άγνωστοι. Έχω φιλοξενηθεί δεκάδες φορές στο Βατοπαίδι. Έχω ωφεληθεί από τις πνευματικές συζητήσεις μαζί σας, τόσο ενώπιον άλλων προσκυνητών, όσο και κατ' ιδίαν. Πριν από μερικά χρόνια, είχα την τιμή να προλογίσετε ένα από τα βιβλία μου. Με απλά λόγια, σας αισθάνομαι ως δικό μου άνθρωπο.

Γι' αυτό, επιτρέψτε μου να μιλήσω. Να μην σιωπήσω μπροστά στα όσα είπατε χθες, κατά την παρουσία σας σε τηλεοπτική εκπομπή κυπριακού καναλιού, όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, επιδοθήκατε σε προπαγάνδα υπέρ των εμβολίων, προσπαθώντας να δώσετε σ' αυτήν και θεολογικές (!!!) προεκτάσεις:

- Είπατε, για παράδειγμα, ότι ο Άγιος Νεκτάριος εκοιμήθη στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, άρα είχε δεχθεί την βοήθεια των ιατρών. Πως ο Άγιος Παΐσιος έκανε εγχείρηση, άρα ήταν υπέρ της ιατρικής επιστήμης κι επομένως, πρέπει ν' ακούμε τους (εγκεκριμένους από την κυβέρνηση) γιατρούς που προμοτάρουν τον εμβολιασμό!

- Ξεχάσατε ( ; ) να μας πείτε, όμως, τα όσα έλεγε ο Άγιος Παΐσιος για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ εμβόλιο, συσχετίζοντας την υποχρεωτικότητά του με το σφράγισμα: Έχουν καταγραφεί τα λόγια του Οσίου στο βιβλίο «Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Β' - Πνευματική Αφύπνιση», έκδοση του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος Σουρωτής κι επομένως, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

- Επιπλέον, μας συμβουλέψατε να εμβολιαστούμε, «αφού έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 3 δις άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη, αυτοί είναι βλάκες κι εμείς έξυπνοι;». Σας απαντώ: Το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μοναχών στο Άγιον Όρος δεν δέχεται να εμβολιαστεί, δεν σας προβληματίζει; Το ότι στην Ιερά Μονή της μετανοίας σας η μεγάλη πλειοψηφία των μοναχών δεν εμβολιάστηκε, δεν σας κάνει να αναρωτιέστε ποιος είναι ο «βλάκας» και ποιος ο «έξυπνος»;

- Τονίζατε διαρκώς «να ακούμε τους ειδικούς γιατρούς». Τους ποιους; Αυτούς που έχουν το νομικό ακαταδίωκτο στην Ελλάδα; Όσους ξημεροβραδιάζονται στα τηλεοπτικά «παράθυρα», όντας αργόσχολοι...τηλεστάρ, αντί να είναι κοντά στους ασθενείς τους, για τους οποίους δήθεν κόπτονται; Και γιατί ν' ακούσουμε εκείνους και όχι κατά πολύ ανώτερούς τους πραγματικούς επιστήμονες, όπως ο Γιάννης Ιωαννίδης που τάσσεται εναντίον των υποχρεωτικών εμβολιασμών;

- Σας ακούσαμε να λέτε ότι εμβολιαστήκατε ήδη, παρότι πέρασαν μόλις 3 μήνες από τότε που νοσήσατε!!! Ούτε οι φανατικότεροι υπέρμαχοι των εμβολίων δεν συστήνουν κάτι τέτοιο, αφού απαγορεύουν στους νοσήσαντες να εμβολιαστούν πριν συμπληρωθούν τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία νόσησης! Εσείς, για ποιο λόγο βιαστήκατε;

- Παρότι θεωρήσατε «δικαίωμα όσων δεν έχουν εμβολιαστεί να έχουν την άποψή τους», εντούτοις συμπληρώσατε ευθύς αμέσως ότι «δεν πρέπει να τη λένε δημοσίως και να προπαγανδίζουν, αλλά να την κρατάνε για τον εαυτό τους»!!! Και λοιπόν; ΕΣΕΙΣ γιατί επί 15 και πλέον λεπτά ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΑΤΕ υπέρ των εμβολίων και δεν κρατήσατε την άποψή σας για τον εαυτό σας;

- Δεν ακούσαμε να πείτε ούτε μία κουβέντα για τους χιλιάδες συμπολίτες μας που εκδιώχθηκαν βίαια από την τίμια εργασία τους, εξαιτίας του υγειονομικού «Άουσβιτς» που επιβάλλει ο ανεπάγγελτος Μητσοτάκης. Δεν βγάλατε μιλιά για τις οικογένειες με παιδιά που είναι καταδικασμένες στην πείνα, γιατί δεν δέχονται (παρότι υγειονομικοί!) να εμβολιαστούν. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι; Τους οποίους μάλιστα, οι υποκριτές και Φαρισαίοι που σήμερα καταδικάζουν, κάποτε έβγαιναν στα μπαλκόνια και χειροκροτούσαν;

Σεβαστέ Γέροντα,

Εσείς, έχετε ζήσει αδικία, φυλάκιση και δίωξη. Πώς μπορείτε λοιπόν να μην βλέπετε ότι κάνουν ακριβώς τα ίδια σε όσους δεν θέλουν να πάρουν μέρος στο εμπόριο εμβολίων (γιατί τέτοιο είναι) των εγχώριων πλασιέ τους; Γιατί δεν φροντίζετε να ενημερωθείτε για τις υπαρκτές και σημαντικότατες παρενέργειες των πειραματικών εμβολίων που τόσο απόλυτα μας προτρέπετε να κάνουμε;

Λυπάμαι πολύ, αν λόγω πολιτικών και άλλων πιέσεων, πιέζετε με τη σειρά σας να εμβολιαστεί κόσμος, εντός και εκτός Αγίου Όρους. Προσωπικά, συντάσσομαι με την σημερινή ανακοίνωση των Ορθόδοξων Χριστιανικών Σωματείων της Αθήνας που τάσσονται ρητά κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Προτιμώ να ακούσω ανθρώπους με φόβο Θεού, παρά τους αλιβάνιστους πολιτικούς και τους αργυρώνητους «ειδικούς» - τηλεγιατρούς, μαζί με διάφορους ρασοφόρους που διάλεξαν ήδη πλευρά, αντίθετη στη λογική, την δημοκρατία και την Ορθοδοξία.

Σας φιλώ το χέρι,

Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Συγγραφέας - Εκδότης

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

15 σχόλια :

  1. Ανώνυμος10/9/21, 5:02 μ.μ.

    Δημήτριε, εξεπλάγην ακούγοντας τις δηλώσεις του Γέροντος Εφραίμ, υπερ του οποίου έδωσα αγώνες όταν εσυκοφαντήτο με το θέμα της Ιεράς Μονής. Ελπίζω σύντομα να έλθει εις επίγνωσιν αληθείας και να αναθεωρήσει διότι, ως επιφανές πρόσωπο που είναι, τα λόγια του επηρεάζουν πολλούς άδολους ανθρώπους. Όσον αφορά το άρθρο σου, συμφωνώ κι επαυξάνω.

    Ο παλιός επισκέπτης του ιστολογίου σου,
    ΑΝΑΞΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι, αγαπητέ φίλε. Όσοι αγωνιστήκαμε για τον Γέροντα σε εποχές που οι ίδιοι που προμοτάρουν σήμερα τα εμβόλια τον συκοφαντούσαν, αισθανόμαστε λυπημένοι από τις χθεσινές δηλώσεις του. Είθε να αναθεωρήσει, όπως έγραψες.

      Διαγραφή
  2. ολοι απο τη εχω ακουσει στο βατοπεδη το κανανε το τσιμπιμα λυπαμαι πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ισχύει. Τα 2/3 των μοναχών δεν το έχουν κάνει.

      Διαγραφή
  3. Ο Θεός να σε έχει καλά αδελφέ Δημητριε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τότε λυπάμαι, γιατί όλοι σας πλανευτήκατε από ένα μη Ορθόδοξο Χριστιανικό πρόσωπο. Σε λίγο που θα κάνω την ανάρτησή μου ως προς τον συγκεκριμένο διαβάστε στο ιστολόγιό μου attikanea.info, τις αποκαλύψεις και τις απόψεις μου και ίσως αναθεωρήσετε τις απόψεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε. Αν η άποψή σας είναι σχετικά με το "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου το 2008, τότε συγγνώμη, αλλά δεν είναι ορθή.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος12/9/21, 6:47 π.μ.

    παιδια και ο γέρον νεκτάριος μουλατσιώτης παλια εκανε τραγούδια ψηχοφελή που απέμπολούσαν το ταιπάρισμα, να που κατάντησε ομως , το ιδιο και ο εφραίμ.

    Κάλη δύναμη σε μας. Οσοι κρατήσουν μεχρι τέλους θα ανταμηυθούν αιώνια και αυτό πρεπει να ενδιαφερει εμάς, άσχετα αν ειμαστε σε μοναστήρι μοναχοί ή αν είμαστε στις πόλεις ή στα χωρια. Οι εμβολιασμένοι ειναι ευάλωτοι και θα πεθαινουν και θα αρρωσταινουν και αλλους. Μακριά γιατι δεν θεραπευονται γιατι εχουν αλλαξει το γονιδιωμα τους αν κανανε mRNA εμβόλια και είναι φορςίς ασθενιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/9/21, 11:48 μ.μ.

    Διαφωνώ με το απαράδεκτο και απορριπτέο σχόλιο της Π. Σουφλή!

    κ. Ιστολόγε, ο π. Εφραίμ Βατοπαιδινός είναι αξιόλογο πρόσωπο και ευλαβέστατος και αξίζει τον σεβασμό όλων μας. Αν κάνει κάποιο λάθος/λάθη αυτό δεν πρέπει να μας παρασύρει να χάσουμε τον σεβασμό και την τιμή στον ενάρετο και ευλαβέστατο ηγούμενο π. Εφραίμ ως Ορθόδοξη πνευματική μορφή.

    Ζηνάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σας, γι' αυτό άλλωστε διαφώνησα στο σχόλιο της κ. Σουφλή, γράφοντας αναλόγως.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος16/9/21, 12:36 μ.μ.

    Γι΄ αυτό καλέ μας Ιστολόγε και εγώ απευθύνθηκα σ΄ εσάς γιατί ήξερα ότι θα βρω κατανόηση. Η Παναγία, η έφορος του Αγίου Όρους να φωτίζει όλους μας.

    Ζηνάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20