Τα Χριστουγεννα του παπα - Τυχωνα

ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ: Ανήμερα Χριστούγεννα κι ενώ άλλοι επέστρεψαν από την Εορταστική Θεία Λειτουργία, άλλοι «διασκεδάζουν» κοσμικά και οι περισσότεροι σκεφτόμαστε τα υλικά «δώρα» αυτής της ημέρας και όχι την ουσία της, επιλέξαμε να προβάλουμε το παρακάτω κείμενο που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο έκανε Χριστούγεννα ο παπα - Τύχων, για να προβληματιστούμε και να δώσουμε στο κάθε πράγμα την πρέπουσα αξία. Ποια είναι αυτή; Διαβάστε και θα καταλάβετε:

Κάθε Χριστούγεννα ό Γέροντας θα οικονομούσε μια ρέγκα, για να πέραση όλες τις χαρμόσυνες ήμερες του Δωδεκαημέρου με κατάλυση ιχθύος.

Την δε ραχοκοκκαλιά της ρέγκας δεν την πετούσε, αλλά την κρεμούσε με μια κλωστή καί, όποτε ήταν καμιά Δεσποτική ή Θεομητορική εορτή καί είχε κατάλυση ιχθύος, έβραζε λίγο νερό σ’ ένα κονσερβοκούτι, βουτούσε την ραχοκοκκαλιά δυό-τρεΐς φορές στο νερό, για να πάρη λίγη μυρωδιά, καί μετά έριχνε λίγο ρύζι. Έτσι έκανε κατάλυση καί κατηγορούσε καί τον εαυτό του ότι τρώει καί ψαρόσουπες στην έρημο! Την ραχοκοκκαλιά αυτή την κρεμούσε πάλι στο καρφί καί για άλλη κατάλυση, μέχρι πού άσπριζε πια καί τότε την πετούσε.

ΠΗΓΗ: Γέροντος Παΐσίου Άγιορείτου, Άγιορείται Πατέρες καί Αγιορείτικα, έκδ. Ιερού Ησυχαστηρίου Ευαγγελιστής Ιωάννης 6 Θεολόγος, Σουρωτή Θεσσαλονίκης, σ. 22.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

1 σχόλιο :

  1. Ανώνυμος15/1/18, 11:35 μ.μ.

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ,,ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΛΗΣΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΨΕΙ..ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ.ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΕΝΑ ΣΧΟΙΝΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΦΙΓΓΕ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΛΕΦΤΑ ΕΦΥΓΕ..ΘΕΟΣ ΣΧΩΡΕΣΟΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑ ΤΥΧΩΝ..ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ,,ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΕΛΛΙ.ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΟΤΙ ΟΡΜΗΞΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΥΧΩΝ..ΠΗΓΕ Ο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑς ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΕΛΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ..ΟΧΙ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΣΥΧΓΩΡΩ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ..ΕΛΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΛΟΓΕΡΕ Ο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΧΓΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΕΗΣΟΝ..ΚΑΙ ΤΟΤΕΣ Ο ΑΓΑΘΟΣ ΤΥΧΩΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ Κ Λ Α Ι Ε Ι ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ..ΤΕΤΟΙΟ ΑΚΑΚΟ ΑΡΝΙΟ ΗΤΑΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20