Ενώ εδώ "εξεγείρονται",οι Γάλλοι μαθητές ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ εναντίον της κατάργησης Ιστορίας & Γεωγραφίας!

Α ντιγράφουμε από το in.gr:

"Γάλλοι διανοητές και πολιτικοί αντιδρούν έντονα στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προτείνει ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Λικ Σατέλ, η οποία αφαιρεί από το πρόγραμμα των μαθητών Τρίτης Λυκείου που έχουν επιλέξει την κατεύθυνση των Επιστημών, την Ιστορία και τη Γεωγραφία.

Το μέτρο αφορά τους μαθητές που επιλέγουν να δώσουν εξετάσεις baccalaureat, έχοντας επιλέξει την επιστημονική κατεύθυνση.

Για τους μαθητές Λογοτεχνίας και Οικονομικών η Ιστορία και η Γεωγραφία θα παραμείνουν μαθήματα υποχρεωτικά, μαζί με τα Μαθηματικά, τα Γαλλικά και μία ακόμα ξένη γλώσσα, τη Γιλοσοφία και άλλα μαθήματα.

Το σχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει την έντονη οργή των Γάλλων διανοητών και πολιτικών. Με επικεφαλής τον φιλόσοφο Αλέν Φινκελκρότ, ιστορικοί και διανοούμενοι εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία χαρακτήρισαν το σχέδιο «κοντόφθαλμο και αντιπαραγωγικό».

«Το προφανές κενό ανάμεσα στο νομοσχέδιο και στις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες των Γάλλων νέων στις αρχές του 20ού αιώνα μπορεί να προκαλέσει μόνο ανησυχία και αποχαύνωση» αναφέρουν.

Πολιτικοί της Αριστεράς, ανάμεσά τους η ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μισέλ Ομπρί, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ και ο πρώην υπουργός Παιδείας, Ζακ Λανγκ, έχουν επίσης εκφραστεί κατά του νομοσχεδίου.

Από την πλευρά του, ο Λικ Σατέλ υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι η εξειδίκευση σε συγκεκριμένο τομέα θα είναι ευεργετική για τους μαθητές και τονίζοντας ότι στις πιο μικρές τάξεις ο αριθμός των ωρών της Ιστορίας σχεδόν διπλασιάζεται.

Πρόσθεσε ότι η μεταρρύθμιση θα προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους μαθητές το θελήσουν να παρακολουθήσουν μαθήματα Ιστορίας ως μάθημα επιλογής."


Οι όποιες συγκρίσεις,πραγματικά προκαλούν θλίψη:την ώρα που τα δικά μας "βλαστάρια" (πάντα με μαλλί πλατινέ και τρέντυ...αξεσουάρ,όπως στη διπλανή φωτογραφία) βγαίνουν στους δρόμους και πετάνε νεράτζια και πέτρες στους αστυνομικούς,κάνοντας καταλήψεις για την...τετράγωνη τυρόπιτα,οι Γάλλοι συνομήλικοί τους ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ!!!

Ενδιαφέρον έχει η στάση και των γαλλικών κομμάτων,ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ,που κατεβαίνουν στους δρόμους όχι για να κάψουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο,αλλά γιατί θέλουν τα παιδιά τους να μορφώνονται όσο το δυνατόν καλύτερα!

Κατάλαβες Τσίπρα;Καταλάβατε πάμπλουτοι καθηγητάδες;Καταλάβατε αναρχοπρεζάκηδες;Καταλάβατε μυξιάρικα "εξεγερμένα";Άντε διοργανώστε κανένα συλλαλητήριο πάλι για χαβαλέ κι αφήστε τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΦΗΒΟΥΣ να διαμαρτύρονται για τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα,που αφήνουν εσάς παγερά αδιάφορους!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

2 σχόλια :

  1. Ο Αγανακτισμένος9/12/09, 11:00 μ.μ.

    Πέστα Χρυσόστομε!
    Δυστυχώς όμως αδελφέ, γι' αυτά που γίνονται στην Ελλάδα φταίμε εμες και οι παλαιότερες γενιές, που ανέθρεψαν και συνεχίζουν να αναθρέφουν στο ίδιο πνεύμα τα παιδιά και μαθητές. Από τα σχολικά χρόνια οι μαθητές παροτρύνονται από τους ίδιους τους καθηγητές στο να κάνουν καταλήψεις και διάφορες επαναστατικές δράσεις. Γενικώς έχει περαστεί στη συνείδηση ότι η κατάληψη του σχολείου είναι απολύτως νόμιμη και οι μαθητές έχουν δικαίωμα να τη κάνουν όποτε γουστάρουν, δήθεν στο όνομα της δημοκρατίας (κουραφέξαλα). Αυτό είναι η αρχή μιας διαπαιδαγώγησης που καλλιεργεί την ανευθυνότητα, την επαναστατικότητα, την αίσθηση ότι ο μαθητής έχει μόνο δικαιώματα και καμμία υποχρέωση απέναντι στο σχολείο και την κοινωνία. Να θεωρεί ότι το σχολείο είναι το τσιφλίκι του και όχι ένα κρατικό ίδρυμα που τον φιλοξενεί και ωφείλει να το σέβεται. Ως δικαιολογία αναφέρουν ότι δήθεν είναι όλα δικά τους επειδή οι γονείς πληρώνουν φόρο. Μεγάλο λάθος! Οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν φόρο στο κράτος και όχι να ισχυρίζονται ότι με αυτό εξαγοράζουν το κάθε τους δικαίωμα! Επίσης αυτό το αίσχος που λέγεται η γιορτή του πολυτεχνείου! Πρέπει επιτέλους να καταργηθεί ο εορτασμός του. Φτάνει πια. Καλλιεργεί στους μαθητές αντιεξουσιαστικές διαθέσεις, ουσιαστικά τους περνάνε το μήνυμα ότι η οποιαδήποτε μορφή εξουσίας είναι κακή και πρέπει να εξεγειρόμαστε. Όλα αυτά λοιπόν ξεκινάνε από κεί και όσο συνεχίζεται αυτό το παραμύθι, η κατάσταση της κοινωνίας θα χειροτερεύει. Είναι μια απλή διαπίστωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρύο αίμα10/12/09, 9:37 π.μ.

    Ασχολούμαστε με τα εθνικά θέματα (κυρίως θέματα εξωτερικής πολιτικής) και καλά κάνουμε, ιδίως τώρα που οι καιροί είναι πονηροί.

    Εάν όμως γίνει κοινή συνείδηση ότι το υπ' αριθμόν 1 (και διαχρονικό) εθνικό θέμα είναι η παιδεία, τότε θα μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο στο μέλλον σε όλα τα επίπεδα, εσωτερικά και εξωτερικά.

    Και επί του συγκεκριμένου, αν δεν γνωρίζεις τον τόπο σου και τη θέση του στο γενικότερο περιβάλλον του (Γεωγραφία) αλλά και τα γεγονότα του παρελθόντος που διαδραματίσθηκαν σ' αυτό τον τόπο και εξ αιτίας αυτής της θέσης του (Ιστορία), τότε θα είσαι απλά ένα έρμαιο των όποιων γεγονότων, αδυνατώντας να διαμορφώσεις στοιχειώδη ορθή κρίση και να αντιδράσεις σωστά όποτε αυτό απαιτηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20