ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ:ΥΠΑΡΧΕΙ Ή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;-ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 50 ΕΤΩΝ!

Δεν υπήρξε ποτέ. Σκάνδαλο υπάρχει όταν κάποιος εξαπατάει κάποιον άλλον. Στην συγκεκριμένη οι δυο εμπλεκόμενοι όχι απλά συνδιαλέχτηκαν αλλά και συμφώνησαν, με διαφανείς διαδικασίες στο υψηλότερο επίπεδο.

Συμφώνησαν; Απολύτως.

Πότε; Η μια κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία (υπουργός κ. Φωτιαδης) και η δεύτερη στην οποία αποδόθηκε το σκάνδαλο, εφάρμοσε την συμφωνία της πρώτης κυβέρνησης.

Άρα, δεν υπάρχει σκάνδαλο;

Και βέβαια υπάρχει και είναι απίστευτα μεγάλο. Είναι ένα τεράστιο επικοινωνιακό κυβερνητικό σκάνδαλο παραποίησης της πραγματικότητας. Άλλως προπαγάνδα.

Και γιατί προέκυψε αν δεν υπάρχει;

Διότι μια κυβέρνηση συγκεκριμένης κατεύθυνσης δεν θα μπορούσε να περάσει μέτρα στυλ μνημονίου, μέτρα φτώχευσης της χώρας, μέτρα εξαθλίωσης, μέτρα αποψίλωσης κάθε ρανίδας περηφάνιας των φτωχών Ελλήνων, μέτρα οπισθοδρόμησης. Μόνο μια κυβέρνηση κατ' επίφαση λαϊκή θα μπορούσε να τα περάσει με λιγότερο κόστος.

Όμως έπρεπε και να ανέβει στην εξουσία. Να εκδιωχθεί η μια να ανέβει η άλλη που ήδη είχε συμφωνήσει για την «συμβολή» των ελληνικών πόρων στις «αγορές» (λέγε με πέντε έξη παγκόσμιοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί).

Η μέθοδος;

Όλα άρχισαν με την πρόβα της λεγόμενης εξέγερσης του Δεκεμβρίου από αγανακτισμένους για την κρατική δεν ξέρω γω τι και ότι μπορεί κανείς να φανταστεί. Πόσο αστεία φαντάζουν σήμερα εκείνα που πρόβαλαν τότε τα όργανα της προπαγάνδας (ΜΜΕ).

Οι ενδιαφερόμενοι έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα και προχώρησαν. Ήδη υπήρχαν στη φόρα διάφορα σκάνδαλα. Όπως εκείνο το κωμικό που κάποιον τον υπέκλεψαν τηλεφωνικά και του το χρέωσαν από πάνω. Φανταστείτε να σας κλέψουν το πορτοφόλι και οι γύρω περαστικοί να θέλουν να σας δείρουν γιατί έχε κλαπεί!

Το Βατοπέδι ήταν ένα τέτοιο. Κωμικής σύλληψης σαν το παραπάνω αλλά λόγω του ότι ο ένας εμπλεκόμενος ήταν καλόγερος (και συνήθως δεν αντι-μιλά, όπως και έγινε), αφορούσε την εκκλησία (μια μόνιμη πηγή σκανδαλολογιας απο τα Μέσα) φαίνεται ότι «επικράτησε» ανάμεσα στο σύνολο των σκανδάλων που εκτοξεύτηκαν στην μάχη της ανατροπής τη μιας κυβέρνηση και την έλευση της άλλης «της βολικής».

Τώρα που όλα πήγαν κατ' ευχή δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε. Εξ άλλου ούτε και τώρα θα έβγαινε αν δεν ήταν πρόσφορο σκάνδαλο στην διαμάχη μεταξύ του σταθμού που το έβγαλε με κάποιον αντίπαλο άλλο (τα ονόματα είναι γνωστά-ΣΗΜΕΙΩΣΗ HELLAS-ORTHODOXY:ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ-ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ). Ούτε και τώρα θα έβγαινε ότι τελικά τέσσερις εκτιμήσεις (δύο ελληνικές δύο ξένες) δεν βρήκαν κάποια ζημία!

Πολύ ωραία λοιπόν, πάμε παρακάτω, πάμε για άλλα. Όμως υπήρξαν ανάμεσα σ' όλα αυτά μερικές παράπλευρες απώλειες. Κυρίαρχο η διεθνής τρώση των υπαρξιακών στηριγμάτων τα οποία αντιπροσωπεύει η οποιαδήποτε θρησκεία. Αυτό δύσκολα το εγγίζουν ακόμα και εχθροί εμείς τα κατεδαφίσαμε με όχι ιδιαίτερη δυσκολία.

Τρώσαμε την τιμή του Αγίου Όρους. Μιας κοινωνίας που και μόνο ως πολιτιστική κληρονομιά να το εκλάβει κανείς, θα έπρεπε να ήμαστε πολύ πολύ διστακτικοί και προσεκτικοί να το εκθέσουμε (τελικά) αβίαστα διεθνώς όχι απλά μεταξύ μας.

Και τέλος τρώσαμε την ιστορία μας. Έχετε ακούσει πουθενά, για την συνέχεια του ελληνισμού και όλα τα συναφή; Ε όλο και κάτι λέγεται στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, ακόμα και από τα επίορκα ΜΜΕ. Σας λέει λοιπόν κάτι η λέξη Χρυσόβουλο. Είναι διοικητική πράξη σε πιο υψηλό επίπεδο στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία της Ανατολής το λεγόμενο Βυζάντιο.

Μπορεί ξέρετε να μην θέλουμε να έχουμε συνέχεια με τον ίδιο μας τον εαυτό. Να αποκηρύξουμε τους γονείς μας αλλά ακόμα και το γεγονός δεν μας αφήνει. Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να μας αποκόψουν από την φυσική ελληνική μας συνέχειά; Αν κάτι ιδιαίτερο έχουμε είναι η λαμπρή μακραίωνη ιστορική μας συνέχεια. Όχι με μύθους και μέσω γραπτών διοικητικών πράξεων. Πολλά έθνη θα το επιθυμούσαν, εμείς το έχουμε αλλά η παιδεία μας (και πάλι) είναι εξαιρετικά αδύνατη για να το κατανοήσει και φυσικά οι μηχανισμοί προπαγάνδας (ΜΜΕ) δεν θέλουν να το «περάσουν».

Στην Γαλλία ο Σαρκοζί (αυτός με την Μπρούνι), πέρασε ένα νόμο ο οποίος επιβάλει άμα τη εμφανίσει των δημοσιογράφων στην οθόνη να αναγράφεται και ο μισθός τους σ' αύτη (στην κρατική τηλεόραση). Δεν νομίζω ότι θα το ακούσουμε στην ημεδαπή. Το σκάνδαλο της μη μεταφοράς του πραγματικού κόσμου στα μέσα είναι από τα μεγαλύτερα στην μεταπολεμική Ελλάδα.

Ερώτηση για το τέλος: Σκεφτείτε και περιγράψτε το με δικά σας λόγια σε τι συνίσταται απλά και κατανοητά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου;

Παράκληση: όταν το βρείτε να το στείλετε με μήνυμα και σε μένα.


ΠΗΓΗ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ:ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20