ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ:Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΦΡΑΙΜ,ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΤΑΝΥΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΟΝΑΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ.

Κείμενο-Φωτογραφίες:Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Μεταξύ των Μοναστηριών που επισκέφθηκα κατά την παραμονή μου στο Άγιον Όρος,ήταν και το πολύπαθο Βατοπαίδι:Για δεύτερη φορά,θέλησα να βρεθώ στην "πέτρα του σκανδάλου" για πολλούς και διάφορους,σε μια από τις πνευματικές Μονές του Άθωνα για όσους γνωρίζουν.

Θέλησα να τραβήξω ορισμένες φωτογραφίες εντός της Μονής:Ζήτησα λοιπόν συνάντηση με τον Ηγούμενο Εφραίμ,ο οποίος μου επέτρεψε τη λήψη των φωτογραφιών που βλέπετε στο άρθρο.

Μοιραία,η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το σκάνδαλο:Δεν θα αναφέρω τι ειπώθηκε στη σύντομη,αλλά περιεκτική κουβέντα που είχαμε.Δεν χρειάζεται,ούτε είναι του παρόντος.

Το μόνο που οφείλω να τονίσω,είναι πως το "σήριαλ" δεν έχει ακόμα τελειώσει:Και αυτό το γνωρίζουν στη Μονή,γι'αυτό και δεν "ξανοίγονται" όπως κάποιοι άλλοι,που τώρα τρέχουν να συμμαζέψουν τις βρωμιές τους,μετά την κατάρρευση της "μεγαλύτερης πολιτικής εξαπάτησης των τελευταίων 50 ετών",όπως είπε όχι κάποιος φανατικός υποστηρικτής του Βατοπαιδίου,αλλά...ο ΣΚΑΙ!

Μπορώ όμως να σας πω ότι είδα έναν Ηγούμενο ήρεμο,με το χαμόγελο και την καλή κουβέντα σε όλους,προσκυνητές και μοναχούς:Δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί καθόλου από τις εμετικές και ελεεινές ύβρεις που εισπράττει εδώ και δύο χρόνια (!!!) από τα λυσσασμένα σκυλιά της αθείας και του γραικυλισμού.Το αντίθετο μάλιστα,συνεχίζει τον πνευματικό του αγώνα,απρόσκοπτα και αδιάκοπα.

Όπως άλλωστε κάνουν όλοι οι Βατοπαιδινοί μοναχοί,τους οποίους χαίρεσαι να βλέπεις να "μαυρίζουν τον τόπο":Οι περισσότεροι είναι νέοι μεταξύ 30-40 ετών,επιστήμονες και μορφωμένοι.
Όσο για τους επισκέπτες,έφταναν μέχρι αργά το απόγευμα,λίγο πριν κλείσει η πόρτα της Μονής:Αυτό αρκεί για να καταδείξει τον αριθμό τους,που ήταν τόσο μεγάλος ώστε να μην επαρκεί η τεράστια Τράπεζα του Βατοπαιδίου,με συνέπεια αρκετοί από αυτούς να φάνε σε διπλανά οικήματα!

Βλέποντας τη μοναστική ζωή στο Βατοπαίδι να συνεχίζεται κανονικά και τους μοναχούς να εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τους προσκυνητές σε ό,τι ζητήσουν,αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους Βατοπαιδινούς Πατέρες για την υπομονή και τη συνέπειά τους σε αυτό που κάνουν.

Κι αν η δική μου γνώμη-πως δηλαδή το "σκάνδαλο" είναι ανύπαρκτο-είναι γνωστή εδώ και καιρό,με ικανοποίηση είδα ανθρώπους που επισκέφθηκαν το Μοναστήρι με σκεπτικισμό-ακόμα και με ειρωνική έως υβριστική διάθεση-να αλλάζουν γνώμη και να φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Όχι,μην περιμένετε να βρείτε "δημοσιογράφους" ανάμεσα στους επισκέπτες:Αυτοί αρέσκονται στην ανέξοδη και τηλεκατευθυνόμενη "κριτική" από μακριά.
Δύσκολα όμως το σκοτάδι καλύπτει το φως:Όσο κι αν επιβληθεί,κάποια στιγμή θα υποχωρήσει και θα εξαφανιστεί,για να λάμψει η αλήθεια:ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20