Αγιον Ορος: Αναπηρος Πρωην Ρουμανος Διεθνης Ποδοσφαιριστης Στο Περιβολι Της Παναγιας


Ο πρώην Ρουμάνος διεθνής ποδοσφαιριστής Mihai Neşu έκανε προσκύνημα στο Άγιο Όρος, το οποίο ολοκλήρωσε την Κυριακή 8 Ιουλίου.

Σελίδα του Facebook αφιερωμένη στον Μιχάι Νέσου και το φιλανθρωπικό έργο του έδωσε την φωτογραφία του στις 4 Ιουλίου με τίτλο «νωρίς το πρωί, με μεγάλη χαρά, προς το Άγιο Όρος», μαζί με τους ποδοσφαιριστές Παντελή Καπετάνο , George Ogăraru.
Η καριέρα του Nesu έληξε απότομα τον Ιούνιο του 2011 σε ηλικία 28 ετών. Έσπασε τον αυχενικό σπόνδυλο όταν ένας συμπαίκτης του έπεσε πάνω του κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
Τώρα μερικώς παράλυτος, μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο το δεξί χέρι και τους ώμους του. Εξυπηρετείτε με μια ειδική αναπηρική καρέκλα.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκατάστασης του στην Ολλανδία και τις ΗΠΑ, συναντήθηκε με διάφορα παιδιά με αναπηρίες και χρόνια νοσήματα και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ίδρυμα για να βοηθήσει τα παιδιά στην πατρίδα του. «Όταν είστε άτομα με ειδικές ανάγκες στη Ρουμανία, δεν υπάρχει τίποτα για σας», είχε είπε δείχνοντας τις δύσκολες συνθήκες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην χώρα του.
Το Ίδρυμα Mihai Nesu έχει το δικό του κέντρο αποκατάστασης στο Oradea, το οποίο έχει προσφέρει θεραπεία σε περισσότερα από 130 παιδιά από τη δημιουργία του.
Ο Nesu, ο οποίος κέρδισε 3 πρωταθλήματα ρουμανικής πρωταθλήματος με τη Steaua Bucharest και έκανε 5 εμφανίσεις για την εθνική ομάδα της Ρουμανίας, έλαβε το βραβείο FIFPro Merit το 2017.

«Αυτό δείχνει ότι αυτό που κάνουμε είναι πολύ σημαντικό. δουλεύοντας μαζί με τα παιδιά κάθε μέρα για μια καλύτερη ζωή και καλύτερη υγεία ».
Ο 34χρονος Nesu ακολουθεί ακόμη θεραπεία μαζί με τα 60 παιδιά που βρίσκονται επί του παρόντος στο κέντρο του.
«Γνωρίζει όλα τα παιδιά και τα προβλήματά τους και τα παιδιά είναι ευτυχείς να έχουν τον Mihai γύρω», δήλωσε ο Emilian Hulubei, Πρόεδρος της ρουμανικής ομοσπονδίας που παρέλαβε το βραβείο εξ ονόματος του Nesu κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του FIFPro στο Κάιρο.
«Θεωρούμε τον Mihai ως παράδειγμα για όλους μας», πρόσθεσε ο Hulubei. «Προσπαθεί να κάνει το καλύτερο μετά από το τραγικό ατύχημα και έφερε ένα χαμόγελο στα πρόσωπα πολλών παιδιών».


Πηγή: basilica.ro

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20