Σχολιο για την συμφωνια στις σχεσεις Εκκλησιας - Κρατους



Να τα πούμε απλά, χωρίς πολλές «σάλτσες»; Βρε σεις, αφού ο μέσος νεοέλληνας εδώ και χρόνια τα βάζει με τους παπάδες «που τρώνε με χρυσά κουτάλια», «έχουν μερσεντές», «κάθονται και πληρώνονται» και άλλα παρόμοια, πολύ καλά κάνουν και τον δουλεύουν αγρίως οι εικονιζόμενοι...Ο μεν, για να πείσει τους αποβλακωμένους του στενά κομματικού ακροατηρίου του ότι «πολεμά» την Εκκλησία, μπας και αρπάξει καμιά ψήφο. Ο δε - και είναι εξόχως θλιβερό αυτό για Αρχιεπίσκοπο - για να γίνει «ουρά» στο κομματικό σόου του πρώτου, ξεπληρώνοντας προφανώς άλλες...υποχρεώσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια, αφού το 2009 είχε συμμετάσχει σε υπουργικό συμβούλιο (!!!) επί αλήστου μνήμης Γιωργάκη.

Όλα αυτά, όπως είπαμε, γίνονται για το θεαθήναι. Στην ουσία:

- Οι Ιερείς δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θα πληρώνονται μέσω επιχορήγησης από το κράτος (!!!). Πώς είπατε; Μας περνάνε για ηλίθιους; Μπα, ιδέα σας είναι...!

- Η φοβερή και τρομερή αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία των δις και των τρις (ούτε ο Σώρρας να ήτανε), επιτέλους περιέρχεται σε κρατικά χέρια, άρα, με τόσα λεφτά διαθέσιμα, θα ξεχρεώσουμε και θα αναπτυχθούμε!

- Όλη η συζήτηση είναι πολύ πιθανόν να «σκοντάψει» σε συνταγματικά και νομικά μονοπάτια, άρα γίνεται - καλά καταλάβετε - καθαρά για προεκλογικούς λόγους. Κι εδώ εκφράζω τη λύπη μου, ξανά, για το πώς είναι δυνατόν ένας Αρχιεπίσκοπος να δέχεται να παίξει (ως κομπάρσος) σε κομματικά παιχνίδια.

Συνοψίζοντας, ας μην ανησυχούν οι φίλτατοι Ιερείς, οι απλοί παπάδες της ενορίας μας: Θα βρούμε τρόπο να τους δώσουμε κάτι από το υστέρημά μας, αν (όπως αναμένεται) το αντιχριστιανικό κράτος δεν τηρήσει τις υποσχέσεις του. Εκείνοι που θα χάσουν θα είναι τα εκατομμύρια των πονεμένων συνανθρώπων μας που εδώ και πολλά χρόνια σιτίζονται, στεγάζονται, βοηθούνται ποικιλοτρόπως από την Μητέρα Εκκλησία.

Σε όλους αυτούς, αν ο Αρχιεπίσκοπος στεκόταν στο ύψος του, θα έπρεπε να πει: «Πηγαίντε να σας ταΐσει ο Τσίπρας»!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20