Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος αποκλειστικα στο Πρακτορειο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Αγιασμος στα σχολεια θα γινει στις 15 Σεπτεμβριου (ΒΙΝΤΕΟ)



Ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία συνήλθε για δεύτερη ημέρα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε αποκλειστικά στην κάμερα του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, η ΔΙΣ θα προτείνει ως ημέρα αγιασμού στα σχολεία να οριστεί η 15η Σεπτεμβρίου, η επομένη από το άνοιγμα των σχολείων.

«Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Γιατί στις 14 θα έχουν λειτουργίες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ:

Δημοσιογραφική κάλυψη: Δημήτρης Στρουμπάκος 

Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη 

Ο Αγιασμός θα γίνει αυτή την ημέρα καθώς η έναρξη λειτουργίας των σχολείων φέτος θα πέσει την ίδια ημέρα με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, πράγμα το οποίο δυσκολεύει τη μετάβαση των κληρικών στα κατά τόπους σχολεία εξαιτίας του αυξημένου λειτουργικού προγράμματος της ημέρας.

Χθες η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε την έναρξη των μαθημάτων στις 14 Σεπτεμβρίου. Σχετικά με τον Αγιασμό που τελείται την ημέρα έναρξης των μαθημάτων η κ. Κεραμέως τόνισε πως αυτός φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών θα γίνει ανά τάξη.

Αναλυτικό Δελτίο Τύπου σχετικά με τις εργασίες της ΔΙΣ θα εκδοθεί αύριο μετά την ολοκλήρωση τη τελευταία συνεδρίαση.

Η πρώτη ημέρα της νέας ΔΙΣ

Χθες, κατόπιν της τελέσεως της ειδικής Ιεράς Ακολουθίας επί τη ενάρξει των εργασιών της Ιεράς Συνόδου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος καλωσόρισε τα νέα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ευχόμενος ευόδωση των εργασιών Αυτής εν πνεύματι αγάπης και συνεργασίας. Μετά τον Μακαριώτατο Πρόεδρο, εκ μέρους των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Συνέδρων αντιφώνησε ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος.

Αρχικά αφού επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως από της λήξεως της προηγουμένης Συνόδου έως σήμερα, συγκροτήθηκαν τα Συνοδικά Δικαστήρια, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».

Στη συνέχεια διορίσθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Σύνδεσμοι – Μέλη των Συνοδικών Επιτροπών, κατά τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του Νόμου 590/1977, καθώς και τα Συνοδικά Μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια της Αποστολικής Διακονίας, της Εφορευτικής Επιτροπής της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου και της Υποεπιτροπής «Διπτύχων». Επίσης έγινε η συγκρότησις του Α.Υ.Σ.Ε. και των λοιπών Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΘΕΣ – ΔΙΣ: Οι αποφάσεις της πρώτης ημέρας – «Καλό κουράγιο σε όλους», η ευχή του Αρχιεπισκόπου στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20