Κιεβο: Δοξολογια για την αφιξη του Οικουμενικου Πατριαρχη

 

Δοξολογία τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στον Χρυσότρουλο Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Κίεβο για την άφιξη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ουκρανία. Τον Παναγιώτατο υποδέχτηκε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος και ο κλήρος της Αυτοκεφάλου Ουκρανικής Εκκλησίας.

O Παναγιώτατος μίλησε με το πέρας της Δοξολογίας για την επίσκεψή του με αφορμή τα 30 χρόνια ανεξαρτησίας της Ουκρανίας ενώ δώρισε στον Μητροπολίτη Κιέβου ένα καντήλι για να καίει μπροστά στις Εικόνες του Ναού.

Παρακολουθήστε: 

Δείτε φωτογραφίες: 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

 

O Παναγιώτατος συναντήθηκε το βράδυ της Παρασκευής αμέσως μετά την άφιξή του στη χώρα με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος και Φίλιππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γρηγόριος, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, καθώς και συνεργάτες του κ. Προέδρου.

Διαβάστε ακόμα:

Στον Πρόεδρο της Ουκρανίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Υποδέχτηκαν τον Παναγιώτατο στην Ουκρανία

Αναχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την Ουκρανία

Την Ουκρανία επισκέπτεται από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20