«Όμως ούτε ο Άγιος Γεράσιμος, ούτε η γλυκειά μας Παναγία άφησαν αβοήθητους τους κατοίκους της Κεφαλονιάς...» - ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στους ασεβείς βλάσφημους άθεους


Αδελφοί μου, η γλυκειά μας μάνα Παναγία δεν σταματάει νύχτα και ημέρα να παρακαλάει με δάκρυα τον Υιόν της και Θεό ημών υπέρ της σωτηρίας όλου του κόσμου. Ο σεισμός στην Κεφαλονιά, θα έπρεπε τουλάχιστον να μας προβληματίσει, γιατί πρώτον έγινε ημέρα Κυριακή, και αυτό συνέβη αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, της Ημέρας της Αναστάσεως του Κυρίου μας, και μάλιστα, που; Εκεί που φώναζαν περισσότερο για να καταργηθεί, διότι δήθεν είχαν ανάγκη να δουλέψουν τα τουριστικά μαγαζιά τους και αυτή την ημέρα, για να μπορέσουν δήθεν να εξοικονομήσουν χρήματα λόγω της κρίσης. 

Και ο Θεός έδωσε την απάντησή Του για όποιους έχουν ανοιχτά τα πνευματικά τους μάτια και αυτιά. Και μάλιστα, όλα αυτά έγιναν στο νησί αυτό όπου βρίσκεται το ολόσωμο σκήνωμα του Αγίου Γερασίμου του Μυροβλύτου και Θαυματουργού, που είναι των Ορθοδόξων προστάτης, και στο οποίο νησί τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν να συμμαζέψουν τις ζημιές.
 

Όμως ούτε ο Άγιος, ούτε η γλυκειά μας Παναγία άφησαν αβοήθητους τους κατοίκους, αφού παρόλη την ένταση του φαινομένου, δεν άνοιξε ούτε ρουθούνι, ενώ θα έπρεπε να είχαμε πολλά θύματα. Γι' αυτό, αδελφοί μου, ας μην αγανακτούμε και υβρίζουμε τον Πανάγαθο Θεό μας και την γλυκειά μας μάνα Παναγία, γιατί αφενός αυτή η αμαρτία της βλασφημίας μένει ασυγχώρητη εις τον αιώνα και αφετέρου, ας κοιτάξουμε πού σφάλλουμε, και ο Θεός επιτρέπει να δοκιμαζόμαστε τόσο πολύ. 


Γιατί ας μην ξεχνάμε πως, σαν καλός Πατέρας που είναι, χρειάζεται να παιδαγωγεί τα παιδιά Του και όταν αυτά κινδυνεύουν, απομακρυνόμενα από την Ζωή, την Αλήθεια και το Φως, τους τραβάει στην αρχή το αυτί και εάν πάλι δεν συμμορφωθούν, προκειμένου να μην οδηγηθούν στον αιώνιο θάνατο, αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει πιο δραστικά μέτρα. 

Ας μην προκαλούμε λοιπόν το έλεος και την μακροθυμία του Θεού, με το να ζούμε χωρίς μετάνοια μέσα στα πάθη και την αμαρτία, και μετά να χρεώνουμε τα αποτελέσματα αυτών μας των πράξεων, της αποστασίας μας από τον αγαθό δρόμο του Θεού, στον Πανάγαθο Κύριό μας. Γιατί καθώς μας λέει ο Άγιος Απόστολος Παύλος, τα οψώνια της αμαρτίας θάνατος. 

Κι αυτό ακριβώς εισπράττουμε, αδελφοί μου, και θα συνεχίσουμε να το εισπράττουμε, εάν δεν αφυπνιστούμε και δεν επιστρέψουμε στην παράδοση των Αγίων Πατέρων μας, και δεν δείξουμε αληθινή μετάνοια και συντριβή για τις αμαρτίες μας μέσα από νηστεία, προσευχή, καθαρή εξομολόγηση ενώπιον του πνευματικού και συχνή Θεία Κοινωνία και έτσι να αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε αντίχριστη θεώρηση και πλάνη της Νέας Εποχής και Παγκοσμιοποίησης. 

Ας ευχηθούμε και ας παρακαλέσουμε, αδελφοί μου, ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο Μεσσίας, ο Μοναδικός Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου και Η Κυρά μας Παναγία, να δώσουν σε όλους μας αληθινή μετάνοια, σύνεση και φώτιση και να βοηθήσουν την Ορθόδοξη πατρίδα μας να βγει από το σκοτάδι της πλάνης και της απάτης και να λάμψει έτσι ξανά το Φως του Χριστού. Αμήν.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20