Κρυβονται για να μη τους δουν οτι εχουν το Αγιο Φως! Μια συγκλονιστικη φωτογραφια - τροφη για σκεψη



ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!


Να την πούμε αποτύπωση της σύγχρονης Ελλάδας; Ίσως ακουστεί, υπερβολικό, αλλά...

Φτάσαμε στο σημείο οι πιστοί να κρύβονται πίσω από κάδους σκουπιδιών (!!!) κρατώντας στα χέρια τους κεριά με το Άγιο Φως, προφανώς επειδή κάποιοι περνούσαν από το δρόμο και φοβήθηκαν μη τους καταγγείλουν για το...έγκλημα που διέπραξαν!

Δεν είναι μοντάζ, δυστυχώς. Κάπως έτσι μεταφέραμε το Άγιο Φως το βράδυ της Ανάστασης, όσοι με χίλιες προφυλάξεις τολμήσαμε (!!!) να το πάρουμε και να το δώσουμε μετά, πάλι στα κρυφά, σε άλλους πιστούς.

Οι εικόνες αυτές, θυμίζουν περισσότερο τους κρυπτοχριστιανούς στην Τουρκία ή τις αραβικές χώρες, καθώς και τους Χριστιανούς στα σοβιετικά καθεστώτα άλλων εποχών, παρά όσους κατοικούν υποτίθεται σε «ελεύθερες» και «δημοκρατικές» χώρες του σήμερα!

«Διά τον φόβον των Ιουδαίων», κρυβόμασταν!

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι «Ιουδαίοι»;

Μήπως η αστυνομία; Μήπως η κυβέρνηση; Μήπως γενικά η εξουσία;

Όχι μόνο, δυστυχώς. Λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι εν δυνάμει Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ, ο γείτονας, ο συνάνθρωπος.

Κι αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε από τις καταγγελίες εναντίον πιστών που έγιναν όχι μόνο στις μεγαλουπόλεις, αλλά ακόμα και σε χωριά 100 κατοίκων, όπως στο απίστευτο περιστατικό που έγινε στην Εύβοια, όπου ο Ιερέας έκανε Ανάσταση...συνοδεία περιπολικού, επειδή ενοχλήθηκαν κάποιοι από τα μεγάφωνα (στην ερημιά)!

Δεν ξέρω αν είμαστε έθνος ασεβών και αντίχριστων. Σίγουρα, όμως, δεν είμαστε το «ευσεβές έθνος» για το οποίο εύχεται η Εκκλησία μας.


Δ. Σωτηρόπουλος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20