Πεθανε ο Θεσσαλονικιος δημοσιογραφος Νικος Χειλαδακης

Διετέλεσε ανταποκριτής στην Τουρκία επί πολλά χρόνια και έγραψε πολλά άρθρα σε γνωστές εφημερίδες και περιοδικά, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά.


Έφυγε από τη ζωή ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος και διεθνολόγος Νίκος Χειλαδάκης.


Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος Στέφανος Δαμιανίδης από τον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM, ο οποίος φιλοξενούσε συχνά τον Νίκο Χειλαδάκη για αναλύσεις σε διεθνή θέματα και ελληνοτουρκικά.




Ποιος ήταν ο Νίκος Χειλαδάκης


Ο Νικόλαος Χειλαδάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κατ’ αρχή οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ Αθηνών και τουρκικά στο ΙΜΧΑ Θεσσαλονίκης, ενώ παρακολούθησε μαθήματα τουρκολογίας.


Διετέλεσε ανταποκριτής στην Τουρκία επί πολλά χρόνια και έγραψε πολλά άρθρα σε γνωστές εφημερίδες και περιοδικά, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, τις διεθνείς εξελίξεις, και ιδίως με ότι έχει σχέση με την Τουρκία, (πολιτική, οικονομία, στρατός, εξωτερική πολιτική, κοινωνία, θρησκεία, κ.α.), καθώς και με θέματα παγκόσμιας γεωπολιτικής.


Υπήρξε ανταποκριτής σε γνωστούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Επίσης διετέλεσε επί τέσσερα χρόνια μέλος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Άμυνας, όπου εξέδωσε αρκετές μελέτες του γύρω από τα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στην Τουρκία και θέματα γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος.


Παρακολουθούσε ανελλιπώς σχεδόν επί τριάντα χρόνια τον τουρκικό και διεθνή τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο και ασχολήθηκε με διεθνή θέματα και όλες τις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.


https://www.voria.gr/article/pethane-o-thessalonikios-dimosiografos-nikos-chiladakis

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

6 σχόλια :

  1. Ανώνυμος21/8/21, 7:56 π.μ.

    Τελικα ειχε κανει πριν 1 μηνα την 2η δοση της moderna.ο ιδιος ειχε δηλωσει λιγο καιρο μετα οτι μετανιωσε που το εκανε.κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/8/21, 3:23 μ.μ.

    Καλό Παράδεισο να έχει! Ηταν αγωνιστής.

    Βαρνάβας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20