«Πατερ» Κλεομενης, ο «τσαρλατανος» ψευτο - ιερεας που διασυρει την Ορθοδοξιατου Δημήτρη Σωτηρόπουλου (δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» της 12/07/2017)

Η λαϊκή ρήση «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά», είναι γνωστή σε όλους. Περιστατικά ανθρώπων που τα φόρεσαν, χωρίς να είναι χειροτονημένοι από την Εκκλησία μας, επίσης. Όμως, τι γίνεται όταν στη σύγχρονη εποχή του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων (social media) εμφανίζεται κάποιος που διασύρει ολόκληρη την Ορθοδοξία παριστάνοντας τον…ρασοφόρο;

https://www.dimitrisotiropoulosbooks.com/
Ο λόγος για τον «Πάτερ» Κλεομένη, όπως είναι ευρύτατα γνωστός ο παλαιοημερολογίτης (;) ψευτο - ιερωμένος, που έχει κατακλύσει τα ηλεκτρονικά μέσα με την γραφική παρουσία του. Βλέποντας κανείς τα δεκάδες (!!!) βίντεο που ανεβάζει στο κανάλι του στο Youtube, αναρωτιέται αν πρόκειται απλώς για έναν…τρελό ή αν υπάρχει κάτι άλλο, χειρότερο από πίσω.

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι, γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας του διαδικτύου, μπορούμε να καταλάβουμε αν κάτι είναι πραγματικά αυθόρμητο ή έχει άλλους σκοπούς: Για παράδειγμα, δεν είναι φυσιολογικό, ακόμα και για κάποιον με απίστευτες τάσεις επιδειξιομανίας, να δημοσιεύει 5 και 6 βίντεο καθημερινά, να γυρίζει σε όλη την Αθήνα και να αυτο - εξευτελίζεται, παριστάνοντας τον «τιμωρό» των «αντίχριστων».

ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΕ ΑΤΜ, ΚΑΨΙΜΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ, ΚΑΤΑΡΕΣ ΚΑΙ…ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΙ ΣΕ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

 
Ο «Πάτερ» Κλεομένης, λοιπόν, κάνει ό,τι είδους παλαβωμάρα μπορεί να φανταστεί κανείς: Επιτίθεται σε ΑΤΜ τραπεζών κλωτσώντας τα, καίει χαρτονόμισμα των 50 Ευρώ «για να σας δείξω τι κάνω εγώ με αυτό που προσκυνάτε», όπως χαρακτηριστικά λέει. Επικροτεί τις καταστροφές στα ακυρωτικά μηχανήματα του μετρό, σπάει κινητά μεγάλης αξίας και τα πετάει στη θάλασσα, «εξορκίζει» κεραίες κινητής τηλεφωνίας και απορρίπτει κάθε είδους κάρτα ως «αντίχριστη». Γενικά θεωρεί «σατανιασμένη» την τεχνολογία, αλλά την χρησιμοποιεί ευχαρίστως για να διαδίδει τις…τρέλες του (ίσως και για να βγάζει μεροκάματο από τις διαφημίσεις του Youtube, αφού οι συνδρομητές στο κανάλι του έχουν ξεπεράσει τους 8.000, με συνολικά πάνω από 2 εκατομμύρια θεάσεις!!!).

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το «ρεπορτόριο» του εν λόγω «διασκεδαστή» οι Εβραίοι και οι Μασώνοι: Μέχρι και έξω από Συναγωγές και μασωνικές στοές έχει φθάσει ο «Πάτερ» Κλεομένης, αναθεματίζοντας και καταρώμενος. Όμως, εκεί που η γελοιότητα ξεπερνά κάθε όριο, είναι σε μια από τις πιο πρόσφατες εξορμήσεις του, στο Στάδιο Καραϊσκάκη: Εκεί, υβρίζει τον Ολυμπιακό (!!!) φτύνοντας προς το μέρος του γηπέδου και θυμίζοντας περισσότερο χούλιγκαν, παρά Ορθόδοξο Ιερωμένο. Ενώ σε άλλο βίντεο, μας δείχνει «πώς να πλενόμαστε στους έσχατους καιρούς», κάνοντας…μπουγάδα πάνω στο ράσο που φοράει!!!

ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 
Δεδομένου ότι ο εν λόγω «Ιερέας» είναι, κατά πάσα πιθανότητα, παλαιοημερολογίτης, εκτοξεύει μύδρους εναντίον του Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών, αποκαλώντας τους «Εκκλησία του Σατανά» . Ανακαλύπτει «εβραϊκά σύμβολα» στην Μητρόπολη Αθηνών και κατηγορεί την Ελλαδική Εκκλησία ως «βολεμένη» και τους Ιερείς ως έχοντες «πολλά λεφτά», κερδίζοντας έτσι την συμπάθεια αντιχριστιανικών κύκλων: Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που οι ιστοσελίδες που τον προβάλουν περισσότερο, είναι κάποιες άθεες που συνεχώς ειρωνεύονται και υβρίζουν την Ορθοδοξία.

Γυρνώντας, λοιπόν, με ένα σακίδιο στην πλάτη, ο «Πάτερ» Κλεομένης κάνει «ομολογία πίστεως», όπως δηλώνει, κατακεραυνώνοντας και αναθεματίζοντας τους πάντες: Θυμίζει, σε πολλούς, την αλήστου μνήμης κυρία Λουκά, που (όλως τυχαίως) βγήκε στο προσκήνιο την εποχή που ήταν στην επικαιρότητα το θέμα των ταυτοτήτων και γίνονταν οι μεγαλειώδεις λαοσυνάξεις επί Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.


ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ Ο ΨΕΥΤΟ - ΙΕΡΕΑΣ, ΒΑΝΔΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΓΛΥΠΤΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Εκτός των άλλων, ο "Πάτερ" Κλεομένης, προχώρησε και στον βανδαλισμό ενός έργου τέχνης, του γλυπτού «Κρίση» του Τάσου Νυφαδόπουλου, που βρίσκεται επί της Βουλιαγμένης.
Πρόκειται για το πρώτο δημόσιο γλυπτό παγκοσμίως με θέμα την κρίση και τις συνέπειες της στον άνθρωπο και την κοινωνία. Τα αποκαλυπτήρια του έγιναν το 2015, κατόπιν δωρεάς του γλύπτη Τάσου Νυφαδόπουλου στο Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης. Ο γλύπτης εργαζόταν επί 18 μήνες στο έργο αυτό χωρίς να πάρει χρήματα.
Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube δείχνει τον ψευτο - ρασοφόρο να απευθύνει υβριστικά σχόλια στο γλυπτό «Κρίση» του Τάσου Νυφαδόπουλου, χρησιμοποιώντας την έκφραση «σατανιασμένο άγαλμα της νέας εποχής, μασωνικό», να ανεβαίνει στη βάση του έργου και να σπάει το πέλμα και τα δάχτυλα του ποδιού του γλυπτού - ανθρώπου με ένα σφυρί, μέχρι το σημείο που σπάει το σφυρί του από τις κρούσεις.
Ο Τάσος Νυφαδόπουλος μιλώντας για το γεγονός μέσω βίντεο που ανέβασε στο Youtube σημειώνει: «Μιλάω δημόσια για  αυτό το γεγονός γιατί αν επιτρέψω να περάσει έτσι είναι σαν να γίνομαι συνένοχος προς όποια άλλη πράξη βαρβαρότητας κάνει στο μέλλον σε δημόσια Τέχνη. Καλώ όλους να μοιραστούν αυτό το βίντεο  στα social media που διαθέτουν ώστε να μη μείνουμε σιωπηροί σε μια τέτοια πράξη.»
Το ερώτημα είναι: Μετά και από αυτό το "κατόρθωμα" του εν λόγω "Πάτερ", μήπως θα πρέπει κάποιος ή κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τον "μαζέψουν";

ΓΡΑΦΙΚΟΣ Ή ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ;
Το ερώτημα είναι απλό: Είναι ο «Πάτερ» Κλεομένης ένας ακόμα «τσαρλατάνος», από αυτούς που αφθονούν ειδικά στην σύγχρονη νεοελληνική κοινωνία της κρίσης; Είναι ένας «τρελός» με υπερβολική μανία προβολής, που πρέπει απλά να αγνοήσουμε ή ακόμα και να…διασκεδάσουμε μαζί του;

Ή μήπως, άθελά του ή μη, παίζει το ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου» διακωμωδώντας το ράσο, προσφέροντας έτσι πολύτιμες υπηρεσίες σε όσους απεργάζονται την διάλυση της Πίστης και της Πατρίδας μας; Όταν, για παράδειγμα, σε σοβαρά θέματα όπως π.χ. η ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό, βγαίνει μπροστά (!!!) ο «Πάτερ» Κλεομένης, ποιος ωφελείται;

Δεν θα θέλαμε να μπλέξουμε σε…συνωμοσιολογίες, όμως μας φαίνεται αρκετά «περίεργη» η τεράστια προβολή του εν λόγω «παπά» ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα και το διαδίκτυο, που χρησιμοποιεί κατά κόρον η νεολαία. Βολεύει πολλούς, αντί για του σύγχρονους Αγίους και Γέροντες, οι νέοι να βλέπουν έναν…καραγκιόζη που εξευτελίζει την Ορθοδοξία.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε πως καλό θα είναι η Διοικούσα Εκκλησία να εξετάσει το ζήτημα και να λάβει θέση. Ας μην αδιαφορήσει, διότι άνθρωποι σαν τον «Πάτερ» Κλεομένη αποκτούν τελικά πολλούς οπαδούς, «πλανώντες και πλανώμενοι».
***ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Δείχνοντας γρήγορα αντανακλαστικά, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αντέδρασε στο δημοσίευμα και τα όσα απαράδεκτα κάνει ο «Πάτερ» Κλεομένης, με το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:Ο "πατήρ Κλεομένης" ουδεμία σχέση έχει με την Εκκλησία της Ελλάδος (18/7/2017).

Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται «πατήρ Κλεομένης» και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως. Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του. Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας.


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20